KSK je partnerom najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu v SR
Košický samosprávny kraj (KSK) bude partnerským regiónom na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2017, ktorý sa uskutoční od 26. do 29. januára v Incheba Expo v Bratislave. Kraj sa na veľtrhu zúčastní už desiatykrát a regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer, Zemplín spoločne prezentujú svoje jedinečnosti.
Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, prezentácie a účasť na veľtrhu zabezpečuje referát cestovného ruchu Košického samosprávneho kraja. Spoločná výstavná expozícia regiónov KSK je na ploche 177 štvorcových metrov. Kraj a jeho partneri budú prezentovať turistické atrakcie, historické pamiatky, prírodné unikáty, folklór a tradičnú kuchyňu. O dobrú náladu sa tohto roku postará ľudová hudba Ondreja Hlaváča z Gočova a folklórna skupina Hôra z Rejdovej i ľudová hudba Romana Barabasa.
Spoločná prezentácia turistických možností, produktov cestovného ruchu a gastronomických špecialít sa KSK osvedčila už na predchádzajúcich ročníkoch veľtrhu. Návštevníci si vďaka tomu vedia vytvoriť predstavu o obsahu viacdňovej návštevy kraja, o putovaní po zaujímavostiach jednotlivých regiónov.
Návštevník sa môže v regióne lepšie orientovať vďaka novej mobilnej aplikácii Krajskej organizácie cestovného ruchu – Košice región turizmus. Tá ponúka inšpiratívne zážitky v podobe komplexných turistických informácií o destinácii. Vďaka prepracovanému plánovaču výletov si používateľ môže vopred a komfortne vybrať ciele svojej návštevy. V aplikácii nechýbajú základne praktické informácie pre cestovateľa, ako sú dopravné spojenia, či možnosť rezervovať si ubytovanie.
(SITA)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.