KSK je partnerom najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu v SR
Košický samosprávny kraj (KSK) bude partnerským regiónom na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2017, ktorý sa uskutoční od 26. do 29. januára v Incheba Expo v Bratislave. Kraj sa na veľtrhu zúčastní už desiatykrát a regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer, Zemplín spoločne prezentujú svoje jedinečnosti.
Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, prezentácie a účasť na veľtrhu zabezpečuje referát cestovného ruchu Košického samosprávneho kraja. Spoločná výstavná expozícia regiónov KSK je na ploche 177 štvorcových metrov. Kraj a jeho partneri budú prezentovať turistické atrakcie, historické pamiatky, prírodné unikáty, folklór a tradičnú kuchyňu. O dobrú náladu sa tohto roku postará ľudová hudba Ondreja Hlaváča z Gočova a folklórna skupina Hôra z Rejdovej i ľudová hudba Romana Barabasa.
Spoločná prezentácia turistických možností, produktov cestovného ruchu a gastronomických špecialít sa KSK osvedčila už na predchádzajúcich ročníkoch veľtrhu. Návštevníci si vďaka tomu vedia vytvoriť predstavu o obsahu viacdňovej návštevy kraja, o putovaní po zaujímavostiach jednotlivých regiónov.
Návštevník sa môže v regióne lepšie orientovať vďaka novej mobilnej aplikácii Krajskej organizácie cestovného ruchu – Košice región turizmus. Tá ponúka inšpiratívne zážitky v podobe komplexných turistických informácií o destinácii. Vďaka prepracovanému plánovaču výletov si používateľ môže vopred a komfortne vybrať ciele svojej návštevy. V aplikácii nechýbajú základne praktické informácie pre cestovateľa, ako sú dopravné spojenia, či možnosť rezervovať si ubytovanie.
(SITA)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Polícia vyzýva motoristov, aby mysleli na prezutie zimných pneumatík včas, a takisto, aby mysleli na ďalšie povinnosti, ktoré by mali splniť pred jazdou počas zimného obdobia. Za nesplnenie týchto povinností hrozí vodičom mastná pokuta!
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.