KSK je partnerom najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu v SR
Košický samosprávny kraj (KSK) bude partnerským regiónom na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2017, ktorý sa uskutoční od 26. do 29. januára v Incheba Expo v Bratislave. Kraj sa na veľtrhu zúčastní už desiatykrát a regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer, Zemplín spoločne prezentujú svoje jedinečnosti.
Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, prezentácie a účasť na veľtrhu zabezpečuje referát cestovného ruchu Košického samosprávneho kraja. Spoločná výstavná expozícia regiónov KSK je na ploche 177 štvorcových metrov. Kraj a jeho partneri budú prezentovať turistické atrakcie, historické pamiatky, prírodné unikáty, folklór a tradičnú kuchyňu. O dobrú náladu sa tohto roku postará ľudová hudba Ondreja Hlaváča z Gočova a folklórna skupina Hôra z Rejdovej i ľudová hudba Romana Barabasa.
Spoločná prezentácia turistických možností, produktov cestovného ruchu a gastronomických špecialít sa KSK osvedčila už na predchádzajúcich ročníkoch veľtrhu. Návštevníci si vďaka tomu vedia vytvoriť predstavu o obsahu viacdňovej návštevy kraja, o putovaní po zaujímavostiach jednotlivých regiónov.
Návštevník sa môže v regióne lepšie orientovať vďaka novej mobilnej aplikácii Krajskej organizácie cestovného ruchu – Košice región turizmus. Tá ponúka inšpiratívne zážitky v podobe komplexných turistických informácií o destinácii. Vďaka prepracovanému plánovaču výletov si používateľ môže vopred a komfortne vybrať ciele svojej návštevy. V aplikácii nechýbajú základne praktické informácie pre cestovateľa, ako sú dopravné spojenia, či možnosť rezervovať si ubytovanie.
(SITA)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.