Kulinárske finty: KAPUSTNICA
Čo podľa vás neodmysliteľne patrí k Vianociam? Jednou zo súčas-tí je nepochybne kapustnica. Určite poznáte viacero postupov a ingre-diencií, ktoré v nej nesmú chýbať a možno už teraz v decembri ochutná-te rozličné druhy počas firemných večierkov. Inšpirujte sa receptom z DoubleTree by Hilton Košice.

Pre 6 spolustolujúcich potrebujeme:
- 1 kg kyslej kapusty
- 0,3 kg klobásy
- 0,05 kg slaniny
- 0,02 kg sušených hríbov
- 0,1 kg sušených sliviek
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 2 lyžice medu
- 1 vajce
- 0,2 kg hladkej múky
- 0,1 kg bravčovej masti
- Soľ
- Čierne korenie
- Bobkový list
Kapustu scedíme a presekneme na kratšie kúsky. Nálev si odložíme na chvíľu nabok. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a spolu s nakrájanou slaninou na rozohriatej masti opražíme do hríby. Varíme pomaly, tiahnutím asi 1 hodinu. Medzitým si z múky a vajca pripravíme mrveničku, ktorú uvaríme v osolenej vode a premyjeme na studeno. Na konci varenia klobásu vyberieme a pridáme sušené slivky. Klobásu nakrájame a vložíme späť do polievky, chvíľu povaríme a na konci dochutíme medom. Takto uvarenú kapustnicu podávame s mrveničkou.