Ondrej Kandráč má štyridsiatku!
Pochádza z hudobníckej rodiny je rodákom z dedinky Krásna Lúka, no už nejaký ten rok býva v Košiciach. Známy spevák, muzikant Ondrej Kandráč dnes oslavuje svoje jubileum.
Ako nám povedal Ondrej, svoje narodeniny oslávi v kruhu najbližších a bude to pre neho ten najkrajší darček. Peťovi Dudovičovi v rannej relácii KISS RÁDIA prezradil, že vek nerieši. „Už som konečne na prahu dospelosti a mohol by som začať uvažovať racionálnejšie a múdrejšie. Verím, že roky, ktoré sú predo mnou, budú plné výziev.“
Huslista od detstva
Ondrej hrá na husliach od deviatich rokov. Hral vo folklórnom súbore Lipa, Sabinovčan, účinkoval v cimbalovej hudbe Prešovčan či v súbore Šarišan.
Muzikant a spevák po ukončení Prešovskej univerzity začínal ako primáš orchestra Vojenského umeleckého súboru v Bratislave a účinkoval v súboroch Gymnik a Ekonóm. V roku 2004 sa vrátil do Košíc, nastúpil ako hudobný redaktor do Slovenského rozhlasu a zároveň založil Ľudovú hudbu Ondreja Kandráča, dnes známu ako Kandráčovci, ktorá patrí k najúspešnejším etno kapelám posledných desaťročí.
[ad][/ad]Nominácie v ankete OTO
Ondrej spoločne s kapelou sú hlavnými aktérmi zábavného televízneho programu Všetko čo mám rád. A aj vďaka tomuto programu je Kandráč nominovaný v ankete Osobnosti televíznej obrazovky (OTO) v kategórii spevák a Kandráčovci v kategórii hudobná skupina.
Zdroj: youtube
(TASR, JH)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.