Ondrej Kandráč má štyridsiatku!
Pochádza z hudobníckej rodiny je rodákom z dedinky Krásna Lúka, no už nejaký ten rok býva v Košiciach. Známy spevák, muzikant Ondrej Kandráč dnes oslavuje svoje jubileum.
Ako nám povedal Ondrej, svoje narodeniny oslávi v kruhu najbližších a bude to pre neho ten najkrajší darček. Peťovi Dudovičovi v rannej relácii KISS RÁDIA prezradil, že vek nerieši. „Už som konečne na prahu dospelosti a mohol by som začať uvažovať racionálnejšie a múdrejšie. Verím, že roky, ktoré sú predo mnou, budú plné výziev.“
Huslista od detstva
Ondrej hrá na husliach od deviatich rokov. Hral vo folklórnom súbore Lipa, Sabinovčan, účinkoval v cimbalovej hudbe Prešovčan či v súbore Šarišan.
Muzikant a spevák po ukončení Prešovskej univerzity začínal ako primáš orchestra Vojenského umeleckého súboru v Bratislave a účinkoval v súboroch Gymnik a Ekonóm. V roku 2004 sa vrátil do Košíc, nastúpil ako hudobný redaktor do Slovenského rozhlasu a zároveň založil Ľudovú hudbu Ondreja Kandráča, dnes známu ako Kandráčovci, ktorá patrí k najúspešnejším etno kapelám posledných desaťročí.
[ad][/ad]Nominácie v ankete OTO
Ondrej spoločne s kapelou sú hlavnými aktérmi zábavného televízneho programu Všetko čo mám rád. A aj vďaka tomuto programu je Kandráč nominovaný v ankete Osobnosti televíznej obrazovky (OTO) v kategórii spevák a Kandráčovci v kategórii hudobná skupina.
Zdroj: youtube
(TASR, JH)
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.


