16.02.18

Dukátové buchtičky

foto: shutterstock

Potrebujeme:

na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 3 dl mlieka
  • 20 g droždia
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • soľ
  • 1 dl oleja

 

na krém: 

  • 8 dl mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • vanilkový cukor 
  • zlatý klas

reklamná správa

AUTOVALAS - DOBRÁ VOĽBA!

AUTOVALAS - Tvoja KIA v Košiciach ponúka modely SUV plné luxusu a priestoru.

Zistite viac

Postup: 

Z ingrediencií vypracujeme vláčne cesto a necháme ho 20 min. kysnúť. Cesto rozdelíme na kúsky, z ktorých ušúľame dlhý šúľanec, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Tie ukladáme na vymastený plech a jednotlivé kúsky pretierame olejom. Necháme podkysnúť a upečieme do zlatista. Medzitým uvaríme krém tak, že z mlieka odoberieme 1 dl, v ňom rozhabarkujeme všetky potrebné veci a zavaríme do vriaceho mlieka.

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím