Dukátové buchtičky
Potrebujeme:
na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 3 dl mlieka
- 20 g droždia
- 50 g cukru
- 1 vajce
- soľ
- 1 dl oleja
na krém:
- 8 dl mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- vanilkový cukor
- zlatý klas
Postup:
Z ingrediencií vypracujeme vláčne cesto a necháme ho 20 min. kysnúť. Cesto rozdelíme na kúsky, z ktorých ušúľame dlhý šúľanec, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Tie ukladáme na vymastený plech a jednotlivé kúsky pretierame olejom. Necháme podkysnúť a upečieme do zlatista. Medzitým uvaríme krém tak, že z mlieka odoberieme 1 dl, v ňom rozhabarkujeme všetky potrebné veci a zavaríme do vriaceho mlieka.