FOTO UDALOSŤ: Salón piva a dravosť malých pivovarov
Sviatok nebýva každý deň. Pivári a pivní fajn- šmekri v Košiciach ho mali až dva dni. V piatok a v sobotu mnohí merali cestu do Domu techniky na Salón piva, kde asi šesťdesiat malých pivovarov čapovalo skoro 200 druhov remeselne pripravovaných chmeľových mokov. Remeselne znamená, že ide prevažne o malé šarže, často z produkcie domovaričov, ktorí už získali nejaké meno. V Košiciach máme celú takúto „divíziu“. Ich pivá sú stále známejšie doma i v zahraničí. Chuťovo sú na míle vzdialené tomu, čo ponúkajú veľkí svetoví výrobcovia piva. O to však bolo zaujímavejšie ich ochutnať.




aj spôsob a rýchlosť, ako ho výčapník pustí do pohára.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok vyhlásil, že Kyjev nemá žiadne zákonné ani morálne právo odstúpiť svoje územie Rusku v rámci akejkoľvek dohody zameranej na ukončenie takmer štyri roky trvajúcej vojny s Ruskom.
Sviatočný stôl je srdcom Štedrého večera. Hoci sa jedálny lístok a rodinné rituály v jednotlivých domácnostiach líšia, existuje niekoľko stáročných zvykov a jedál, bez ktorých by pre mnohých Vianoce neboli Vianocami. Pýtali sme sa obyvateľov Košíc, čo nesmie chýbať na ich sviatočnom stole.
Fluktuácia zamestnancov na Slovensku dosahuje v súčasnosti rekordné hodnoty, pričom priemerná ročná miera odchodov sa pohybuje medzi 14 až 16 %, zatiaľ čo za zdravú sa považuje 5 až 7 %. Podľa Asociácie personálnych agentúr Slovenska (APAS) za týmto trendom stojí kombinácia rýchlejšieho životného tempa, vyšších očakávaní od práce a lepšej dostupnosti pracovných príležitostí.