Pečenie nemusí byť veda. Tieto tipy sa vám pri pečení zídu
Pečenie nemusí byť vhodné pre každého, ale určite si ho každý môže uľahčiť. Ani najlepší kuchár nemusí byť perfektný pekár. V predošlých článkoch sme sa venovali tomu, ako neplakať pri krájaní cibule, či spôsobu, akým ošúpať ovocie a zeleninu. V tomto článku si ukážeme pár tipov, ako sa stať dobrým pekárom.
Aj zelenina je vhodná na pečenie
O zelenine nie je až tak známe ako veľmi sa hodí k pečeniu. Stereotyp, že zelenina patrí k slaným jedlám, však nemusí byť vždy pravdivý. Cvikla, mrkva či cuketa sa dajú jednoducho ale naozaj účinne zapracovať do koláčov. K cvikle, ktorá torte či koláču dodá šťavnatý nádych, sa najviac hodí roztopená čokoláda. Pri mrkve je zasa dobré uvažovať o upečení mrkvovej torty s bielou polevou na vrchu.
Stále nadýchaný koláč
Tajomstvo, ktoré je pre niekoho samozrejmosťou, spočíva v správnom preosiatí. Počas pridávania múky do cesta je dobré prisypať aj kypriaci prášok a všetko spolu preosiať. Čím viac vzduchu sa dostane medzi múku a kypriaci prášok, tým väčšmi bude cesto nadýchané. Sitko majte teda vyššie a múku s práškom nechajte z výšky dopadať do misky.
Čokoláda ako lesklá ozdoba
Koláč s roztopenou čokoládou nielenže chutí skvelo, ale môže tak aj vyzerať. K čokoláde pri topení vo vodnom kúpeli môžete pridať trochu oleja. Olej zabezpečí lesklý vzhľad čokolády a koláč bude vyzerať ako z cukrárne.
Odporúčané články
Koncom augusta schválili poslanci mestského zastupiteľstva poskytnutie dotácií v celkovej výške 50 000 eur pre občianske združenia (OZ), ktoré zabezpečujú starostlivosť o nechcené túlavé a týrané spoločenské zvieratá, ich veterinárne ošetrenie ako aj ďalšie činnosti smerujúce k adopčnému procesu.
Slovenský premiér Robert Fico sa stal prvým významným politikom z krajín Európskej únie, ktorý vystúpil v ruskej štátnej televízii Rossija 1 od začiatku konfliktu na Ukrajine. Ako uviedol web iDnes.cz, predseda slovenskej vlády v relácii moderátorky Oľgy Skabejevovej kritizoval prístup Európskej únie k riešeniu vojny na Ukrajine.
V Košickej ZOO sa tekvice, ktoré počas posledných dní zdobili areál, stali špeciálnym darom pre niektoré zvieratá, ktoré si tak mohli užiť netradičné halloweenské pochúťky. Po skončení výzdoby sa chovatelia rozhodli tieto dekorácie zmysluplne využiť a pripravili pre zvieratá pestré menu s tekvicovým nádychom.