Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Určite si pomerne často kladiete otázku, “Čo mám opäť variť?” Prinášame vám preto recept na krémové cviklové rizoto, s ktorým zaručene u svojej rodiny zahviezdite. Je rýchle, zdravé a navyše extrémne chutné!
Na toto rizoto budete potrebovať:
- jeden balík uvarenej cvikly;
- 400g ryže;
- cibuľu;
- olivový olej;
- 2 dcl bieleho vína ;
- 1 l zeleninového vývaru;
- čierne korenie a soľ;
- parmezán;
- 2 PL masla;
- šalátový mix.
Ako na to?
Na širokej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista.
Následne pridáme 400g ryže, ktorú podlejeme vínom a okoreníme. Necháme vypariť alkohol, približne 5 minút a ryžu podlejeme vývarom.
Ryžu musíme neustále miešať a vývar prilievame podľa toho, či sa ešte potrebuje dokončiť.
K ryži pridáme po 10 minútach nadrobno nastrúhanú cviklu. Rizoto takto varíme, kým nie je ryža hotová.
Následne pridáme maslo a parmezán, podľa chuti. My však odporúčame, čím viac parmezánu, tým lepšie.
Dobrú chuť!
Odporúčané články
Viac ako stovka ľudí sa včera zišla pred historickou budovou staromestskej radnice v Košiciach, aby spoločne uctili pamiatku obetí vojny a vyjadrili podporu Ukrajine. Toto pietne zhromaždenie, organizované pri príležitosti 1000 dní od začiatku invázie, spojilo obyvateľov mesta v symbolickom sviečkovom pochode.
Prvý deň nového mesiaca sa v Košickom kraji už tradične spája s cestami. Od 1. novembra sa totiž začína zimná údržba. Znamená to, že prioritou Správy ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) budú činnosti zamerané na údržbu vozoviek vplyvom snehu, ľadu či vetra.
V sobotu 9. novembra sa premenila Športová hala Stará jazdiareň na ring plný adrenalínu a nadšenia, keďže sa tu konal už 25. ročník Medzinárodného turnaja olympijských nádejí v zápasení voľným štýlom pre kategóriu U17. Tento významný turnaj bol zároveň aj oslavou 120-ročnej histórie zápasenia v Košiciach a na Slovensku.