Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Určite si pomerne často kladiete otázku, “Čo mám opäť variť?” Prinášame vám preto recept na krémové cviklové rizoto, s ktorým zaručene u svojej rodiny zahviezdite. Je rýchle, zdravé a navyše extrémne chutné!
Na toto rizoto budete potrebovať:
- jeden balík uvarenej cvikly;
- 400g ryže;
- cibuľu;
- olivový olej;
- 2 dcl bieleho vína ;
- 1 l zeleninového vývaru;
- čierne korenie a soľ;
- parmezán;
- 2 PL masla;
- šalátový mix.
Ako na to?
Na širokej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista.
Následne pridáme 400g ryže, ktorú podlejeme vínom a okoreníme. Necháme vypariť alkohol, približne 5 minút a ryžu podlejeme vývarom.
Ryžu musíme neustále miešať a vývar prilievame podľa toho, či sa ešte potrebuje dokončiť.
K ryži pridáme po 10 minútach nadrobno nastrúhanú cviklu. Rizoto takto varíme, kým nie je ryža hotová.
Následne pridáme maslo a parmezán, podľa chuti. My však odporúčame, čím viac parmezánu, tým lepšie.
Dobrú chuť!
Odporúčané články
Valné zhromaždenie dnes odsúhlasilo viacero zmien vo vedení Klubu akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s., o.z. Novým predsedom správnej rady sa stal Stanislav Hreha. Novými členmi správnej rady sa stávajú Ľubomír Čigáš a Matej Smorada.
Práce na výstavbe polyfunkčného objektu na Námestí osloboditeľov zdržal archeologický výskum. Trval od začiatku mája do polovice júna tohto roka. Na základe rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu Košice skúmal tím archeológov Fakulty umení TU pod vedením Mgr. Rastislava Rusnáka, PhD. pozostatky sídelných stôp a múrov citadely medzi Claudiiným a Leopoldovým bastiónom.
V metropole východu vyhlásili v noci z piatka na sobotu prvý kalamitný stupeň v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou.

