Prišla vám nečakaná návšteva? TIETO snacky zachránia každú situáciu
Určite sa nám už všetkým stalo, že návšteva bola za rohom a doma nebolo takmer nič pod zub. S tým si už viac nemusíte lámať hlavu! Predstavíme vám jednoduché recepty na maškrty, ktoré budete mať hotové v priebehu pár minút, a čo viac, vaši hostia sa k vám budú za takými dobrotami vždy radi vracať!
CHEESECAKE Z TOASTOVÉHO CHLEBA
Budete potrebovať:
- celozrnný toastový chlieb;
- jemný tvaroh;
- vajce;
- práškový cukor, prípadne tekuté sladilo;
- lesné ovocie, banán.
Postup:
Toastový chlieb si rozložíme na pracovnú plochu a jeho vnútro čajovou lyžičkou popučíme. Tým nám vznikne priestor, kde budeme liať tvarohový krém. Po dôkladnom popučení sa presunieme na druhú časť. Vaničku jemného tvarohu zmiešame s práškovým cukrom (cca 2 lyžice) a vajíčkom. Odporúčam však použiť tekuté sladilo alebo flavdrops, čím sa zvýšia výživové hodnoty tohto dezertu. Tvarohovú zmes opatrne nalejeme do priestoru, ktorý nám vznikol uprostred toastov a na záver dozdobíme lesným ovocím a banánom. Pečieme pri 180°C cca 15 minút. Nezabúdame však pravidelne kontrolovať.
TIRAMISU POHÁR
Budete potrebovať:
- zrelé banány;
- biely jogurt;
- jemný tvaroh;
- hnedý cukor;
- detské piškóty;
- instantná káva;
- kakao.
Postup:
Ako prvé si zalejeme instantnú kávu, osladíme ju lyžičkou hnedého cukru, vyložíme si nohy a vychutnávame!
A teraz vážne. Zalejeme kávu a presunieme sa k príprave krému. Zrelé banány si rozpučíme a zmiešame s bielym jogurtom a jemným tvarohom. Gramáž je na vás, podľa počtu hostí. Podľa chuti dosladíme hnedým cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor. Poháre začíname plniť detskými piškótami namočenými v káve, na nich pridáme krém a vrstvíme dva až trikrát. Na poslednú vrstvu piškót dáme tenkú vrstvu krému, posypeme kakaom a dozdobíme čerstvou mätou.
PIZZA Z TORTILLY
Budete potrebovať:
- celozrnná tortilla;
- kečup/paradajkový pretlak;
- pizza korenie;
- šunka/tuniak;
- strúhaný syr;
- rukola, kukurica, olivy, šampiňóny…
Postup:
Tortilly sú momentálne na výslní. Sú ľahko dostupné takmer v každom supermarkete a cenovo dostupné. Táto pizza vám zaberie sotva 10 minút a stojí skutočne za vyskúšanie! Na tortillu si natrieme kečup prípadne paradajkový pretlak, ktorý posypeme pizza korením. Na vrch poukladáme podľa preferencií šunku, salámu alebo tuniaka, posypeme strúhaným syrom a na záver pridáme zvyšné ingrediencie, bez ktorých by pizza nebola pizzou. Rukola, kukurica, olivy, šampiňóny alebo ananás, výber je len na vás. Pečieme pri 180°C cca 8-10 minút.
TWISTER
Budete potrebovať:
- lístkové cesto;
- kakao;
- vanilkový puding;
- vanilkový cukor;
- kryštálový cukor;
- maslo;
- 300 ml mlieka.
Postup:
Ako prvé si predhrejeme rúru na 200°C. Uvaríme puding z 300 ml mlieka a necháme vychladnúť. Následne si rozvaľkáme lístkové cesto, na polovicu nasypeme kakao premiešané s vanilkovým a kryštálovým cukrom, na druhú časť natrieme puding. Cesto preložíme, prekrojíme na 2-2,5 cm pásy, ktoré trikrát zatočíme, čím vytvoríme twister. Ukladáme na plech s papierom na pečenie po dobu 25 minút.
Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články
Tento recept na pečenú kačicu na pomarančoch s červenou kapustou, karamelizovanými jablkami a lokšami predstavuje dokonalú harmóniu chutí, ktorá je ideálna na slávnostný obed či rodinné stretnutie. Kombinácia šťavnatej kačice s jemne sladkasto-kyslou kapustou, sladkými jablkami a zemiakovými lokšami vytvára gurmánsky zážitok, ktorý poteší každého milovníka tradičnej kuchyne s moderným nádychom.
Nový rok sa blíži a s ním aj plány na nezabudnuteľnú silvestrovskú oslavu. Ak hľadáte inšpiráciu na chutné a rýchle pohostenie, prinášame vám päť receptov na originálne snacky, ktoré určite potešia vašich hostí.
Hovädzí guláš patrí medzi stálice slovenskej kuchyne, ktoré si obľúbili celé generácie. Šťavnaté kúsky hovädzieho mäsa, jemne dochutené voňavými koreninami a podávané s nadýchanými domácimi haluškami, vytvárajú dokonalú kombináciu tradičných chutí. Nasledujúci recept vám ukáže, ako si tento kulinársky skvost jednoducho pripraviť u vás doma, pričom výsledok poteší každého gurmána.