Rakúsko otvorilo reštaurácie, kiná aj divadlá. Čo však potrebujete pri návšteve hotelu alebo baru?
Digitálny alebo papierový doklad o zdravotnom stave potrebujete aj na návštevu kúpeľov.
V Rakúsku od stredy po viac ako šiestich mesiacoch opäť otvorili reštaurácie, divadlá, kiná a športové zariadenia. Hotely v alpskej krajine tiež môžu normálne prijímať hostí za predpokladu, že majú doklad o zaočkovaní proti koronavírusu alebo o negatívnom výsledku testovania.
Digitálny alebo papierový doklad o zdravotnom stave potrebuje každý, kto chce navštíviť bar, kúpele či iné zariadenie. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti vo veku do 10 rokov. Zákazníci stále musia nosiť rúška, dodržiavať dvojmetrový odstup a registrovať svoje osobné údaje, aby sa uľahčilo vyhľadávanie kontaktov.
Na podujatia v exteriéri, ak sú k dispozícii miesta na sedenie, môže prísť tritisíc ľudí, a na podujatia v interiéri 1 500 ľudí. Na podujatiach bez miest na sedenie môže byť maximálne 50 ľudí. Rakúske úrady zmiernili aj pravidlá pre súkromné stretnutia v interiéroch, na ktoré môžu prísť štyria dospelí a šesť detí.
Podľa oficiálnych údajov bolo v Rakúsku k utorku týždenne v priemere zhruba 62 nových prípadov nákazy koronavírusom na 100-tisíc obyvateľov. Aspoň jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostala už približne tretina obyvateľov krajiny.
Zdroj: Webnoviny.sk (bh)
Odporúčané články
V košickej mestskej časti Juh sa opäť niesla vôňa čerstvo upečeného koláča, keď sa mladá generácia spojila so seniorkami, aby spolu pripravili tradičný domáci slivkový koláč. Projekt Pečie celý Juh je nielen o pečení, ale aj o prepájaní skúseností a tradícií medzi generáciami.
Od dnešného dňa platí na území Tatranského národného parku (TANAP) sezónna uzávera, potrvá do 30. apríla. Jej hlavným dôvodom je ochrana prírodného prostredia, fauny a flóry, najmä však chránených živočíchov.
V Košickej ZOO sa tekvice, ktoré počas posledných dní zdobili areál, stali špeciálnym darom pre niektoré zvieratá, ktoré si tak mohli užiť netradičné halloweenské pochúťky. Po skončení výzdoby sa chovatelia rozhodli tieto dekorácie zmysluplne využiť a pripravili pre zvieratá pestré menu s tekvicovým nádychom.