Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára
Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články
Pri požiari v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach došlo 7. marca k evakuácií stoviek ľudí. Škody po požiari, ktorý vypukol na psychiatrickom oddelení, boli vyčíslené na 100-tisíc eur. Oheň založil 16-ročný Jaroslav H. z Čane, ktorý mal podľa doposiaľ medializovaných informácií na gauč vyliať dezinfekciu, ktorú následne zapálil.
Vďaka eurofondom sa prostredie Magistrátu mesta Košice zmenilo k lepšiemu. Projekt s názvom Opatrenia na zmiernenie a prispôsobenie sa nepriaznivým dôsledkom zmeny klímy za 1 389 307 eur, z ktorých bolo 550 000 eur financovaných z eurofondov, priniesol výrazné zmeny nielen pre budovu magistrátu, ale aj pre jej okolie.
S príchodom jari Košice rozkvitli vďaka nádherným výsadbám narcisov, hyacintov, tulipánov a ďalších kvetín, ktoré do mestskej zelene pridala Správa mestskej zelene v Košiciach (SMsZ). Za posledných päť rokov mestská zeleň vysadila takmer 1,2 milióna kvetov, z toho takmer 16 000 trvaliek, 300 000 letničiek a viac ako 810 000 cibuľovín.