Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára
Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články
Obyvatelia Košíc majú znova šancu získať odbornú právnu pomoc zadarmo! Vďaka spolupráci Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) a mesta Košice je opäť otvorená Študentská právna poradňa.
27. septembra 2024, zasahovali policajti z Pohotovostnej ochrannej jednotky Mestskej polície v Košiciach pri dramatickom incidente. Krátko po polnoci sa im podarilo vypátrať a zadržať dvojicu, muža a ženu, podozrivých z krádeže mobilného telefónu priamo na železničnej stanici.
Letecká spoločnosť Ryanair oznámila výrazné zvýšenie kapacity na viacerých trasách s odletom z Košíc. Táto novinka poteší najmä tých, ktorí plánujú cestovať do hlavného mesta Českej republiky.