Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára

Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články

Študentka SOŠ beauty služieb v Košiciach Alexandra Gališinová zvíťazila v konkurencii 38 súťažiacich z celého Slovenska v online súťaži Parisian Chic Style. Svoj talent a kreativitu ukázala aj pri preberaní ceny v Thermalparku Dunajská Streda, kde súťažiace museli modelky líčiť priamo na mieste.

Ako počas slávnostného otvorenia informoval predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka (nezávislý), areál Klubu vodného lyžovania TRIXEN, ktorý dlhodobo úspešne prevádzkuje vodnolyžiarsky vlek, sa rozšíril o sedem nových profesionálnych wakeboardových prekážok.

Zoologická záhrada Košice vstúpila do hlavnej letnej sezóny s viacerými novinkami, ktoré ešte viac pozdvihnú návštevnícky zážitok. Medzi najvýznamnejšie patria unikátna voliéra pre dravce, jediná svojho druhu na Slovensku, a nové detské ihriská. Najrozsiahlejšia ZOO v strednej Európe sa zároveň môže pochváliť aj mimoriadne úspešným chovom, tento rok sa chovatelia a návštevníci tešili zatiaľ zo 168 mláďat.