Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára

Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články

Predpoveď počasia ukazuje, že metropolu východu v najbližších dňoch zastihne sneženie. V Košiciach je preto rozmiestnených niekoľko nádob s posypovým materiálom, ktoré slúžia na zimnú údržbu komunikácií.

Dopravný podnik mesta Košice informoval o ďalších opatreniach, ktoré zaviedli z finančných dôvodov. Uzatvorili jedno pracovisko.

Od januára 2023 platí novela zákona súvisiaca s neplnením si riadnej školskej dochádzky alebo iným ohrozovaním výchovy a vzdelávania, či zanedbávania starostlivosti o povinnú školskú dochádzku zo strany zákonného zástupcu.