Tínedžer bez vodičského preukazu spôsobil dopravnú nehodu vyčíslenú na viac ako 70-tisíc

Tínedžer bez vodičského preukazu spôsobil dopravnú nehodu. Predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 70-tisíc eur. Ako na sociálnej sieti informovala košická krajská polícia, včera popoludní viedol po Kavečianskej ceste 18-ročný Košičan, ktorý ešte nikdy nemal vydaný vodičský preukaz, osobné motorové vozidlo značky BMW.
Pri prejazde miernej ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, dostal s vozidlom šmyk, prešiel do protismeru, kde z cesty zišiel do odvodňovacieho kanálu a tam prednou časťou vozidla narazil do betónového mostíka, od ktorého sa auto odrazilo naspäť na cestu.
Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzali ďalší štyria ľudia vo veku 18, 18, 17 a 17 rokov. Všetci boli prevezení do nemocnice a podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpeli iba ľahké zranenia. Na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Celková predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 70-tisíc eur. Dopravná nehoda je predmetom ďalšieho vyšetrovania.
Zdroj: (SITA, md;mlu)
Odporúčané články

Plánovaná rekonštrukcia bývalého legendárneho kina Družba postúpila do ďalšej fázy. Košický primátor Jaroslav Polaček (nezávislý) spolu so zástupcami občianskeho združenia (OZ) Chi3 Igorom Timkom a Milanom Antolom prezentovali právoplatné stavebné povolenie, ktoré tomuto projektu vydal Stavebný úrad Spoločného obecného úradu v Bidovciach.

Pobočka pošty Košice 5, nachádzajúca sa v priestoroch OC Cassovia, ukončuje svoju prevádzku. Posledný deň poskytovania služieb bude 28. mája 2025. Dostupnosť poštových služieb pre obyvateľov a návštevníkov danej lokality zostáva plne zabezpečená.

Košická zážitková reštaurácia SEVEN a jej šéfkuchár Jozef Hromják sa zaradili medzi absolútnu špičku slovenskej gastronómie! Prestížny kulinársky bedeker Gault&Millau udelil reštaurácii tri čapice. Šéfkuchára Hromjáka zaradil bedeker medzi Top kuchárov slovenskej gastronómie 2025. Košice tým získali silné postavenie na kulinárskej mape Slovenska.