Reštaurácie otvoria od 3. januára, úrad už vydal vyhlášku s pokynmi

Podnikatelia môžu svoje reštaurácie definitívne otvoriť od 3. januára 2022. Úrad verejného zdravotníctva SR už vydal potrebnú vyhlášku. Do reštaurácií sa dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Reštaurácie môžu byť obsadené najviac do 50 percent kapacity zariadenia. Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby sa zabezpečil kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom budú môcť sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkar musí zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Okienkový výdaj pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ konštatovala Račková.
Zdroj: (SITA, md;su)
Odporúčané články

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pripomína, že od soboty 15. marca 2025 vstupuje do platnosti nový poplatok za servis pri nákupe lístka v pokladnici alebo vo vlaku. Cestovné však ostáva naďalej nezmenené. V pokladniciach bude poplatok 1 euro za servis, vo vlaku to budú tri eurá.

Národná diaľničná spoločnosť pristupuje k zmene organizácie pravidelnej jarnej údržby tunelov na slovenských diaľniciach. Novinkou je, že väčšina servisných prác bude realizovaná v nočných hodinách, aby sa minimalizovali dopravné obmedzenia a zabezpečila čo najplynulejšia premávka.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje modernizáciu svojho vozového parku prostredníctvom nákupu ôsmich nových elektrických jednotiek s opciou na ďalších sedem. Vlaky budú schopné dosiahnuť rýchlosť 200 km/h a zabezpečia spojenie medzi Košicami, Bratislavou a Viedňou.