Reštaurácie otvoria od 3. januára, úrad už vydal vyhlášku s pokynmi
Podnikatelia môžu svoje reštaurácie definitívne otvoriť od 3. januára 2022. Úrad verejného zdravotníctva SR už vydal potrebnú vyhlášku. Do reštaurácií sa dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Reštaurácie môžu byť obsadené najviac do 50 percent kapacity zariadenia. Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby sa zabezpečil kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom budú môcť sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkar musí zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Okienkový výdaj pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ konštatovala Račková.
Zdroj: (SITA, md;su)
Odporúčané články
Spoločnosť Arriva upozorňuje na nové cestovné poriadky na Dolnom Zemplíne, platia od nedele 14. decembra. Ako informovali zo spoločnosti, vychádzajú tak v ústrety obciam a cestujúcim. Nové cestovné poriadky pre obdobie 2025/2026 začínajú od 14. decembra platiť na celom Slovensku.
Spoločnosť Wizz Air dnes na tlačovej konferencii v Košiciach oznámila, že od letného letového poriadku 2026 zavedie pravidelné letecké spojenie Košice – Rím. Lietať sa bude dvakrát týždenne na najväčšie talianske letisko, Rím Fiumicino, ktoré vlani vybavilo vyše 49 miliónov cestujúcich, čo ho zaradilo na ôsmu priečku v rebríčku najvyťaženejších európskych letísk. Prvý let je naplánovaný na 31. marec 2026. Letenky od 24,99 EUR jednosmerne sú dostupné na wizzair.com a v mobilnej aplikácii WIZZ.
Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) upozorňuje na výrazný nárast nelegálneho predaja zákuskov, koláčov a vianočného pečiva na internete a sociálnych sieťach. Tento nelegálny obchod podľa zväzu vedie k výrazným stratám pre štátny rozpočet, ktoré ročne dosahujú takmer 20 miliónov eur.