Vďaka týmto radám budete v kuchyni ako doma. Už žiadny plač kvôli cibuli
Vedeli ste, že z botanického hľadiska patrí paradajka medzi ovocie a melón medzi zeleninu? V kuchyni sa môže naskytnúť veľa otázok ale varenie nemusí byť veda, keď si v kuchyni vieme šikovne pomôcť. Tipy, ktoré dokážu uľahčiť prácu sú často nápomocné a spríjemnia čas strávený v kuchyni.
Kvôli cibuli už neplačte
Zelenina, ktorá rozplakala už mnohých. Portál Library z Congres vysvetľuje túto nevšednosť jednoducho. Cibuľa obsahuje látku s názvom syn-propanethial-S-oxid, ktorá dráždi slzné žľazy, preto naše oči uvoľňujú slzy. Pri krájaní cibule sa však dá aj neplakať. Každému môže pomôcť niečo iné a preto je rád „ako neplakať pri krájaní cibule“ naozaj dosť.
Pred krájaním majte chvíľu cibuľu uloženú v chladničke alebo ju namočte do ľadovej vody
Spôsob krájania cibule rovnako môže zabrániť slzám
Žutie žuvačky (nie) je prevenciou pred plačom
Ak už teda máte dosť plakania pri krájaní cibule, vyskúšajte jeden z týchto tipov. V nasledujúcich článkoch vám prinesieme iné užitočné rady do kuchyne.
(vikitomkova)
Odporúčané články
S blížiacimi sa sviatkami vyhľadávajú kresťania možnosť sviatosti zmierenia o čosi intenzívnejšie. Nechali ste si svätú spoveď na poslednú chvíľu a neviete, kam sa ísť vyspovedať? Na týchto miestach môžete pristúpiť k sviatosti na poslednú chvíľu.
V utorok (9. 4.) sa v mestskej časti Nad jazerom na Slaneckej ceste uskutoční zmena v organizácii dopravy. O presných pokynoch pre vodičov informuje mesto Košice.
Štátna akciová spoločnosť Slovenso IT končí. Uviedol to minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky Richard Raši s tým, že spoločnosť viac nie je životaschopná a pre jej nezodpovedné riadenie dosiahla kumulovanú stratu viac ako 7 miliónov eur.