Bazalková nátierka
Potrebujeme: 150 g masla 60 g lístkov čerstvej bazalky 80 g sušených paradajok polovicu ČL mletej sladkej papriky 1 ČL plnotučnej horčice soľ, mleté čierne korenie Postup: Paradajky aj bazalku posekáme najemno a vložíme do misy, kde všetko zmiešame s ostatnými ingredienciami.
Potrebujeme:
- 150 g masla
- 60 g lístkov čerstvej bazalky
- 80 g sušených paradajok
- polovicu ČL mletej sladkej papriky
- 1 ČL plnotučnej horčice
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Paradajky aj bazalku posekáme najemno a vložíme do misy, kde všetko zmiešame s ostatnými ingredienciami. Jemne dosolíme a okoreníme podľa chuti. Nátierku mažeme v hrubšej vrstve na bežné pečivo alebo ju vložíme do misky a namáčame do nej hrubšie slané tyčinky.


