Famózne krídelká
Potrebujeme:
- 400 g kuracích krídelok
- 2 ČL feniklového semienka
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL hnedého cukru
- 1 ČL rasce
- 1 ČL soli
- korenie štyroch farieb
Na omáčku:
- 200 g hnedého cukru
- 200 ml sladkého kečupu
- 200 ml mandarínkovej šťavy
- 1 dl whisky
- 4 PL worčesterskej omáčky
- 4 PL balzamikového octu
- 2 ČL horčice
- tabasco, soľ
[ad][/ad]
Postup: Kuracie krídelka posypeme zmesou korenín – poriadne premiešame nech sú celé obalené. Pekáč posprejujeme olejom a naložíme mäso. Grilujeme asi 1 hodinu pri 180 °C. Všetky ingrediencie na omáčku privedieme v hrnci k varu a redukujeme cca 15-20 min. Upečené krídelká namočíme do marinády a ešte na 10 – 15 min. dopečieme. Postup marinovania opakujeme 3-krát.