Foodblogerka Tinka bude variť v košickom obchode METRO
Čerstvá zelenina, maslo, bylinky, citrón, štipka soli a medu. Bez týchto ingrediencií si foodblogerka Tinka Karmažín nevie predstaviť svoju kuchyňu. Varenie zbožňovala celý život, ale až keď spoznala svojho manžela, ktorého chcela očariť a získať, začala variť intenzívnejšie.
Snažila sa klasickú kuchyňu oživiť, spraviť ju chuťovo atraktívnou a naučiť sa rodine pripravovať zdravé jedlá ako z päťhviezdičkovej reštaurácie. Základom bolo, aby jej nezabrali veľa času a pozostávali iba z dostupných surovín.
Zdravo, chutne a s láskou
Dnes je veľkou inšpiráciou pre ľudí, ktorí s varením zápasia. Ukazuje im, ako sa dá za polhodinu pripraviť skvelé jedlo z čerstvých domácich surovín, ktoré vychádza z tradícií našich starých mám, ale zároveň je zdravé a výživné. Na podnet svojich fanúšikov vydala aj niekoľko kuchárskych kníh. Jej bestseller s názvom Tinkine rodinné recepty si zakúpite exkluzívne jedine v sieti kamenných predajní veľkoobchodov METRO.
Stretnite sa s Tinkou už tento piatok
Pri tejto príležitosti sa s Tinkou budete môcť stretnúť aj osobne, a to 15. júna, kedy príde do predajne METRO v Košiciach. Spolu so šéfkuchárom veľkoobchodu Vojtom Artzom budú od 12. do 18. hodiny variť naživo recepty z knižky, ale aj iné kulinárske špeciality. Tinkin bestseller si môžete priamo na mieste zakúpiť a zároveň si ho dať aj podpísať.
„Sme radi, že najnovšiu Tinkinu knihu môžeme exkluzívne ponúknuť práve našim zákazníkom. Veľká odozva na jej recepty len dokazuje, že výborní kuchári nie sú len vo veľkých a známych reštauráciách, ale aj doma v kuchyniach. METRO sa dlhodobo snaží podnikateľom pomáhať a podporovať ich v raste,“ vraví hovorca METRO Martin Krajčovič.
Varenie jej prináša relax
Tinka je známa tým, že varí z čerstvých, lokálnych surovín a polotovarom sa snaží vyhýbať. Na predaj svojej knihy si vybrala METRO, pretože má najširší sortiment zo všetkých obchodných reťazcov. Varenie jej v prvom rade prináša relax a nevníma ho ako svoju prácu.
„Úplne najradšej mám prácu s kysnutým cestom, pečenie chleba. Maznanie sa s cestom a odovzdávanie mu tepla mojich rúk, to je skutočná psychohygiena. Myslím, že niet krajšieho daru, ako držať v rukách čerstvý, ručne robený, domáci chlebík. Milujem čas strávený v kuchyni aj to, že si možno aj vďaka mne našli cestu a lásku k vareniu mnohí ľudia,“ dopĺňa T. Karmažín.
Foto: Tinka Karmažín(ML)