Gazdovské kurča
Potrebujeme:
- 1 kurča
- 1 cibuľu
- 150 g údenej slaniny
- 3 zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 KL ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 3 KL oleja
- soľ, mleté čierne korenie,
- mletú rascu, majoránku,
- petržlenovú vňať
Postup:
Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu s polovicou slaniny opražíme. Olúpané zemiaky pretlačíme cez mriežku na kocky. Pridáme cibuľu so slaninou, pretlačený cesnak, soľ, korenie, majoránku, ovsené vločky a vajcia. Dobre premiešame. Plnkou naplníme kurča. Dáme ho na vymastený pekáč, osolíme, posypeme rascou, obložíme zvyšnou slaninou a pečieme za občasného podlievania 1 až 1,5 hodiny pri teplote 200 °C.
[ad][/ad]

