Hlivová omáčka
Potrebujeme: 250 g hlivy ustricovej 1 cibuľu 2 PL oleja 2 PL hladkej múky 2 kyslé pochúťkové smotany soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie Postup: Na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a pokrájanú hlivu, rascu a spolu podusíme do mäkka, ak je treba, podlievame vodou.
Potrebujeme:
- 250 g hlivy ustricovej
- 1 cibuľu
- 2 PL oleja
- 2 PL hladkej múky
- 2 kyslé pochúťkové smotany soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie
Postup: Na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a pokrájanú hlivu, rascu a spolu podusíme do mäkka, ak je treba, podlievame vodou. Obidve smotany zmiešame, pridáme múku, dobre spolu premiešame a zahustíme hlivu. Privedieme do varu a odstavíme, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s knedľou.
[ad][/ad]