Hubové pirohy
Potrebujeme:
- 375 g polohrubej múky
- 1/2 ČL soli
- 2 vajcia
- 1 PL oleja
- 60 ml vody
Plnka:
- 300 g húb
- 4 PL masla
- soľ, mleté čierne korenie
- tymian
[ad][/ad]
Postup:
Do misy prichystáme múku, soľ, vajce, olej a vodu. Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto, prikryté necháme odležať asi 20 minút Na plnku očistíme a nakrájame huby, ktoré opečieme na masle, primiešame tymian. Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 7 až 8 cm. Vykrojené kolieska naplníme plnkou. Preložíme napoly, kraje uzavrieme. Vyformované pirohy varíme v slanej vode a na záver uvarené pirohy ešte z každej strany opečieme na masle dozlatista, asi 2 až 3 minúty, a podávame poliate popraženou slaninkou.