Je tu víkend šampanského
V polovici januára odštartoval okrem poriadnej zimy aj festival pre všetkých labužníkov. Jeho šiesty ročník prináša novinku v podobe champagne víkendov vo vybraných mestách. V Košiciach si ho budete môcť vychutnať 2. – 4. februára.
Možnosť najesť sa v prestížnych reštauráciách za zvýhodnené ceny. To je Zimný festival jedla 2018, počas ktorého môžete doslova ochutnávať Slovensko v siedmich jeho krajoch. Stačí si na stránke zimnyfestivaljedla.sk zvoliť ľubovoľnú zo zapojených reštaurácií a zakúpiť si degustačný kupón.
Ten sa môže vzťahovať na jedno, dvoj alebo trojchodové menu. Vyskladať si ho môžete zo špecialít v troch kategóriách. Či už si zvolíte ikonické jedlo danej reštaurácie, chuť regiónu so surovinami od lokálnych farmárov alebo kuchárovu voľbu, určite okoštujete niečo výnimočné, čo v bežnej ponuke podnikov nenájdete.
Nie je ochutnávka ako ochutnávka
Ak ste si zatiaľ nevybrali svoj termín degustácie, možno vás inšpiruje niektorý z troch dní počas víkendu v znamení šampanského. Dva poháriky skvelého šumivého vína dostane každý, kto si dopraje festivalové menu počas prvého februárového víkendu.
„Champagne POMMERY víkendy sú tohtoročnou novinkou, ktorá robí festival exkluzívnejším. Každý hosť sa môže počas vybraných dní tešiť na skvelé šampanské. Tento bonus dodá výnimočnému jedlu určite väčší šmrnc,“ vyjadril sa Radovan Nackin, riaditeľ festivalu.
Vranken-Pommery Monopole, jeden z najväčších producentov šampanského na svete, podporuje Zimný festival jedla 2018 vo vybraných reštauráciách na Slovensku. Každý hosť v rámci špeciálneho víkendu dostane ochutnávku z top produktov spoločnosti – Pommery Brut Royal a Blue Top Brut.
Rande snov
Slávnostný nápoj sa bude podávať k jedlu v troch košických podnikoch. Café Yasmin, CAMELOT Steak restaurant a Reštaurácia & penzión Baránok si pre festivalových hostí pripravili dostatok lahodných bubliniek, luxusných pohárov a špeciálnej atmosféry.
Zaujímavou ponukou pre druhý mesiac v roku je aj možnosť zakúpiť darčekovú poukážku pre blízku osobu. Nemusíte čakať do Valentína, osláviť svoju lásku môžete aj vopred. Za romantickou atmosférou sa neoplatí cestovať do Paríža, podobnú si totiž vychutnáte aj v našich Košiciach.
Nenechajte nič na náhodu a zarezervujte si svoj stôl vopred. Personál vás už bude očakávať a vaša polovička bude určite nadšená. Najmä, ak má skúsenosť len s vašimi rozvarenými špagetami či extra prepečeným steakom. K večeri v niektorom z prestížnych podnikov postačí dokúpiť obľúbený kvet a rande snov bude na svete.
Nezúfajte, festival pokračuje
Ak vám to počas Champagne víkendu nevyjde, nezúfajte. Festival trvá až do 25. februára. Na ochutnávky máte teda ešte dosť času a vyskúšať si môžete naozaj všetko. Svoje chuťové bunky potešíte o výnimočné kombinácie a veľa sa dozviete aj o svojom obľúbenom regióne.
Výhodou obedu či večere v luxusných priestoroch je tiež možnosť odpozorovať podávanie a dekorovanie jedla. U vás doma to už potom nemusí vyzerať len ako v jedálni. Aj to môže byť spôsob, ako potešiť svoju rodinu či priateľov, a to nielen počas sviatkov. Každý deň môže byť výnimočný.
(SZ)
foto: Zimný festival jedla 2018