Klobásový guláš
Potrebujeme:
- 400 g nakrájanej klobásy
- 200 g nakrájaného póru
- 200 g sterilizovanej kukurice
- 20 g masla
- 1 PL hladkej múky
- 200 ml mäsového bujónu
- 200 ml sladkej smotany
- 2 KL horčice
- 2 PL kečupu
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať. V hrnci rozpustíme maslo, vmiešame múku a krátko opražíme. Zalejeme vývarom, smotanou, rozšľaháme, necháme zovrieť a pri miernej teplote varíme 10 minút. Potom dochutíme horčicou, kečupom, soľou a mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame pór, kukuricu, klobásku a krátko povaríme. Výdatný guláš podávame s chlebom.
PL=polievková lyžica, ČL=čajová lyžica


