Kôprová polievka
Potrebujeme: 1 l mäsového vývaru 1 zväzok jarnej cibuľky polovicu cibule 2 väčšie zemiaky 250 ml smotany na varenie zväzok kôpru trochu cukru soľ, mleté čierne korenie 1 ČL masla, 1 PL hladkej múky [ad][/ad] Postup: Cibuľu a cibuľku nakrájame, speníme na masle a pridáme múku.
Potrebujeme:
- 1 l mäsového vývaru
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- polovicu cibule
- 2 väčšie zemiaky
- 250 ml smotany na varenie
- zväzok kôpru
- trochu cukru
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 ČL masla, 1 PL hladkej múky
Postup:
Cibuľu a cibuľku nakrájame, speníme na masle a pridáme múku. Zalejeme vývarom. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky. Necháme variť, kým nebudú zemiaky mäkké. Vlejeme smotanu a vložíme nasekaný kôpor. Necháme krátko prevrieť, dochutíme soľou, korením a cukrom.