Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Podľa legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku. Preto nespite a pripravte si z neho skvelý zdravý obed.
Potrebujeme:
- 300 g medvedieho cesnaku
- maslo
- 1 strúčik cesnaku
- čierne korenie
- soľ
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 500 ml vývaru
- 1 cibuľu
Postup:
Na masle opražíme nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku. Stonky a listy z medvedieho cesnaku opláchneme. Pridáme do hrnca a zalejeme vývarom. Necháme rozvariť, potom vmiešame šľahačkovú smotanu. Ponorným mixérom rozmixujeme na pyré, dochutíme soľou a korením. Pred dokončením môžeme pridať maslo, ktoré polievku ešte zjemní. Podávame s opraženými kúskami tmavého chleba.