Máme prevádzku s najdlhším výčapom
Košice majú novú prevádzku pre milovníkov piva na Hlavnej 5. Poznať ju odteraz budeme ako Naša Kozlovna. Pýši sa moderným priestorom, najdlhším výčapom a najmä kvalitným pivom.
Kozlovien je u nás a u našich českých susedov spolu už takmer 40. Tento projekt má veľký úspech, a tak sa rozhodlo, že sa otvorí aj u nás. „Je to naša piata a najvýchodnejšia prevádzka na Slovensku. Som rád, že sa nám ju podarilo otvoriť práve v metropole východu,“ zdôraznil Branislav Kubiš, riaditeľ predaja pre reštaurácie a prevádzky Plzeňského Prazdroja Slovensko.
Na velkopopovického Kozla z tanku sú tu obzvlášť hrdí. „Už viac ako 140 rokov varíme poctivé pivo z troch surovín, ktorými sú voda, slad a chmeľ. Po celý čas zachovávame rovnakú receptúru, čo zákazníci dlhodobo oceňujú,“ uviedol sládok Vojtěch Homolka.
Prevoz v špeciálnych vakoch
Ak Kozlovnu navštívite, neprehliadnete veľké nerezové tanky s dvojplášťovou technológiou. Vďaka nej si môžete vychutnať výbornú „jedenástku“ s optimálnou teplotou a hustou penou. Pivo do tejto prevádzky vozia v špeciálnych vakoch tak, aby sa nedostalo do kontaktu so vzduchom, čím si udrží najvyššiu kvalitu.
K pivu patrí dobré jedlo. Podľa sládka Homolku je dôležité vyberať si z jedálnička podľa toho, aký druh piva práve pijete. K ľahšiemu môžete zvoliť stredomorskú kuchyňu, k výraznejším ležiakom grilované mäso. Ak vám chutí tmavé, skombinovať ho môžete aj s niečím sladkým, pokojne aj s čokoládou.

Pivo aj v jedlách
Dobroty nájdete aj v Našej Kozlovni. „Menu u nás bolo zostavované v spolupráci s českým šéfkuchárom Luděkom Munzarom. Jeho základom sú kvalitné a čerstvé suroviny dodávané z blízkeho okolia, aby sa zachovala finálna čerstvosť.
Skvelé pivo je zakomponované aj v jedlách a obľúbený hovädzí steak podávame s omáčkou z tmavého piva a karamelu,“ prezradil Peter Köver, majiteľ prevádzky.
Nábytok na mieru
Novootvorená košická prevádzka ponúka až 120 miest na sedenie. V interiéri vás zaujme masívny drevený nábytok z dubového dreva vyrobený na mieru, opierky lavíc pokryté pravou brašnárskou kožou, najstaršie zachované secesné schody v Košiciach, kovové reliéfy na stenách posiate kozlovými kopýtkami a dominantou priestoru je majestátna socha kozla. Obľúbite si určite výčap, ktorý svojou dĺžkou patrí medzi najdlhšie spomedzi českých aj slovenských Kozlovien.
Pri teplom počasí oceníte letnú záhradku so sedením pre ďalších 40 hostí. Našu Kozlovnu môžete navštíviť od pondelka do štvrtka od 10.00 do 23.00, v piatok a sobotu od 12.00 do 01.00 a v nedeľu od 12.00 do 23.00.
U mnohých panuje názor, že pivo je nápojom skôr pre mužov a ideálne českých. Velkopopovický sládok Vojtěch Homolka má však na to jasnú odpoveď.„Pivo má množstvo chutí. Sladšie, karamelové, v prípade tmavého aj čokoládové, no tiež horké aj výraznejšie štipľavé. Veľká škála, v ktorej si každý nájde svojho favorita. Horké chutí skôr mužom a sladké ženám.“ A čo chýry o najväčších českých pivároch? „Sú to len čísla a tabuľky. V množstve vypitého piva za rok Česi vedú. No v oboch krajinách sa vyrábajú kvalitné pivá. Sú rôzne, sú dobré, treba ich len ochutnávať,“ dodal sládok.
(SZ)

