Mix ázijskej a mediteránskej kuchyne na tanieri
Tentokrát vám v našom seriáli, v ktorom predstavujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, ponúkneme zmes ázijskej a mediteránskej kuchyne v podobe cestovín pappardelle s kačacím mäsom a restovanou zeleninou.
Pod netypickým pojmom pappardelle sa skrývajú približne 2 až 3 centimetre široké talianske cestoviny. Povrch majú buď hladký alebo mierne zvlnený. „Ide o môj vlastný recept, ktorý nikde inde nenájdete,“ približuje šéfkuchár Restaurant Café Yasmin Anton Adamčin a pokračuje: „Základ receptu tvoria cestoviny, kačacie mäso a zelenina.
Z tej som zvolil zmes cukety, mrkvy a červenej papriky.“ Zelenina je jemne dochutená sójovou omáčkou. Klasickú krémovú zálievku by ste na tanieri však hľadali márne „V Ázii sa cestoviny zväčša konzumujú úplne bez omáčky. To je iba náš zvyk ,utopiť’ ich v nejakom sóse. Ten však do cestovín rýchlo absorbuje a po čase ich znehodnotí. Pri príprave tohto receptu na záver len pridám malé množstvo vývaru kvôli dostatočnej šťavnatosti,“ vysvetľuje šéfkuchár. Pri servírovaní môžete tieto jednoduché, chutné, a zároveň netradičné cestoviny dozdobiť sezónnymi bylinkami. V Restaurant Café Yasmin zvolili čerstvé cesnakové listy a výhonky.
(JK)
Foto: Veronika Janušková