Ochutnajte špeciality nového á la carte
Restaurant Café Yasmin ponúka od 16. januára tohto roka nové á la carte menu, ktoré zostavil tím pod taktovkou šéfkuchára Antona Adamčina. Zložené je z tradičných aj menej tradičných jedál slovenskej i celosvetovej kuchyne. Reštaurácia je otvorená každý deň od 6.30 do 20. hodiny.
V pravidelnom seriáli budeme na stránkach denníka KOŠICE:DNES prinášať zaujímavý pohľad na ponuku chutných špecialít vychýreného štvorhviezdičkového košického hotela. Dnes sa presvedčíte, že aj jednoduchý šalát môže byť pripravený netypickým spôsobom.
Cviklovo-pomarančový šalát s vlašskými orechmi a syrom feta môže svojím zložením na prvý pohľad prekvapiť. Tento studený šalát však predstavuje lahodný kulinársky zážitok. „Cvikla a jedlá z nej sú momentálne obľúbené. Zmesou netradičných kombinácií sme vytvorili vynikajúci a osviežujúci dojem, pritom na prípravu tohto skvelého predjedla postačí každému zopár surovín. Aj preto sme tento recept zakomponovali do nášho nového á la carte menu, ktoré sme uviedli do života od druhej polovice januára,“ približuje šéfkuchár Restaurant Café Yasmin Anton Adamčin.
Niekoľkými nenáročnými trikmi privediete svoje kuchárske umenie aj v domácich podmienkach do dokonalosti. „Šalátu dodáva lahodnú chuť sladkastý dressing, ktorý je pripravený zo zmesi javorového sirupu, olivového oleja a balsamica. Pomaranče tak získajú netypickú sladkastú chuť. Ich mäkká konzistencia vznikne vďaka tomu, že ich vopred marinujeme v sirupe z cukru a škorice,“ približuje Adamčin.
Táto kombinácia, doplnená o vlašské orechy v karameli, slaný balkánsky syr feta a rukolu, ktorá celý šalát dozdobuje, vytvára mix príjemnej a zároveň nezvyčajnej chuti. „Neodporúčam šalát konzumovať s chlebom alebo iným pečivom, ako to je na Slovensku bežné. Ide o predjedlo, nemá preto slúžiť na to, aby sme sa ním nasýtili,“ upozorňuje šéfkuchár Restaurant Café Yasmin. Pečivo by podľa neho zbytočne „zabilo“ špecifické chute v šaláte.
(JK)
Foto: Veronika Janušková