Ochutnávajte štýlovo
Všetci fajnšmekri sa opäť môžu tešiť na chutné degustácie v luxusných priestoroch. Šiesty ročník Zimného festivalu jedla bude prebiehať od 15. januára do 25. februára v tridsiatich ôsmich TOP reštauráciách v siedmich krajoch Slovenska.
Sú dobre známe, očarujúco krásne, no za jednu večeru v nich neminiete malú sumu. Podniky, v ktorých sa oplatí využiť degustácie gurmánskych špecialít práve počas Zimného festivalu jedla. Ten totiž ponúka hosťom možnosť najesť sa v luxusných reštauráciách za symbolickú cenu.
Navyše k jednému chodu dostanete aj minerálku alebo iný nealko nápoj. Pri dvoch chodoch je v cene aj pohár vína či piva a vo väčšine podnikov sa vám ujde aj niečo naviac. Nechajte sa prekvapiť.
„Minulý ročník hodnotím ako veľmi úspešný. Predstavili sme našim hosťom viacero nových reštaurácií. Rovnako to bude aj tento rok, opäť niečo nové a zaujímavé. Očakávame nárast degustácií o 15 percent,“ zhrnul Radovan Nackin, riaditeľ festivalu. V Košiciach ide o päť prestížnych prevádzok: Reštaurácia & penzión Baránok, CAMELOT steak restaurant, Pivovar HOSTINEC a dve redizajnované reštaurácie – Caffe Yasmin a MONTANA Steakhouse.
Pestrá degustačná ponuka
Festivalové menu bude pozostávať z jedál v troch priam rozprávkových kategóriách. Prvou je „Naše ikonické jedlo“, ktoré dokonale charakterizuje danú reštauráciu. Jeho voľbou sa tak dozviete niečo o jednotlivých podnikoch. Druhou možnosťou sú „Chute regiónov“ s dôrazom na použitie sezónnych surovín od lokálnych farmárov. Naše Slovensko tak môžete doslova ochutnávať. Poslednou kategóriou je „Kuchárova voľba“, teda výnimočné jedlo, ktoré v bežnej ponuke nenájdete.
Zapojiť sa do festivalu môže každý, kto si zakúpi degustačný kupón. Bez neho si veru na špeciálne vytvorenom jedálničku nepochutnáte. Na stránke zimnyfestivaljedla.sk si môžete zvoliť ľubovoľnú zo zapojených reštaurácií a vybrať si jedlo, na ktoré vám už po prečítaní jeho názvu tečú slinky. K dispozícii je jedno, dvoj a trojchodové menu. Počet miest pre festivalových návštevníkov je v jednotlivých podnikoch limitovaný v závislosti od kapacity, je preto dôležité urobiť si rezerváciu vopred. Stanete sa tak VIP hosťom, ktorého personál už bude očakávať.
Vychutnávajte s priateľmi
Je to tiež vhodná príležitosť, ako potešiť svojich blízkych či priateľov. Zakúpiť môžete aj darčekové poukazy na degustáciu v akejkoľvek reštaurácii a pozvať tak napríklad svoju rodinu na skvelú večeru. Na výborné jedlo predsa nemusíte čakať do svadby, plesu či inej oslavy.
Nezabúdajte tiež na nadčasové heslo – láska ide cez žalúdok. To platí vždy, a tak, ak nie ste kamarát s varením a v kuchyni sa necítite práve najlepšie, môžete využiť Zimný festival jedla aj na romantické rande vo dvojici. A to najmä cez víkend 2. – 4. februára. Ten sa v Košiciach ponesie v znamení šampanského. Podľa slov riaditeľa festivalu sú Champagne víkendy tohtoročnou novinkou, ktorá hostí určite zaujme. Ku každému degustačnému menu dostanú dva poháriky skvelého šumivého vína ako bonus. Želáme dobrú chuť a kvalitné gurmánske zážitky.
(SZ)