Panettone
Potrebujeme:
- 500 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 125 ml mlieka
- 1/2 KL soli
- 1 kocka droždia
- 125 g cukru
- 1 vajce
- 100 g citrónovej kôry
- 100 g hrozienok
- 125 g masla
- 50 g pomarančovej kôry
- 50 g mandlí
Postup:
Droždie rozdrobíme, pridáme lyžičku cukru a rozpustíme v mlieku. Necháme kysnúť. Múku s kváskom a zvyšným cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkami, soľou, citrónovou kôrou a maslom vymiesime na cesto. Pridáme hrozienka, pomarančovú kôru a mandle. Opäť necháme kysnúť. Do formy vymastenej maslom vložíme cesto. Cesto potrieme roztopeným maslom a ostrým nožom ho narežeme do kríža. Pečieme na dolnej mriežke rúry pri teplote 200 °C.