Prekročte gastronomické hranice
Máte chuť zažiť čosi výnimočné? Pozvite svoju polovičku na romantickú večeru alebo zájdite na výdatný obed. V reštaurácii Dűlő v srdci historického mesta Miškolc, hodinku autom od Košíc, nájdete to, čo hľadáte – nezabudnuteľné gurmánske zážitky a poctivé pohostenie.
Spoznajte charakteristické jedlá maďarskej kuchyne a objavte čaro tohto regiónu. Historická takmer stotridsaťročná budova, v ktorej sa nachádza reštaurácia Dűlő, je vo vlastníctve rodiny Czél. Sídli v atraktívnom prostredí pod kopcom Avas. Tak ako samotná reštaurácia, aj múzeum vín dýcha starobylou atmosférou. „Rodina Czél aj napriek tomu vždy vyhľadávala novinky, nebránila sa inováciám a prijímala nové výzvy. Kedysi však táto pamiatkovo chránená budova bola vo vlastníctve miestneho predajcu vína. Môžeme teda povedať, že vznik reštaurácie, ako aj múzeum vín, bol tejto budove predurčený,“ hovorí Renáta Vécsei, manažérka reštaurácie Dűlő.
Kulinárske zážitky
V tomto kultovom hostinci s jedinečnou meštianskou atmosférou vám šéfkuchár pripraví tradičné maďarské jedlá, ale aj lahodné delikatesy. V reštaurácii si nevedia predstaviť varenie bez čerstvých rýb, diviny z pohoria Bükk či húb nazbieraných v miestnom lese.
„Naša kuchyňa pomáha prekročiť gastronomické hranice. Maďarské jedlá a vína sú zaslúžene svetoznáme. Z tradičnej gastronómie vychádza aj príprava našich pokrmov. Ponúkame však aj medzinárodnú kuchyňu. Jedlá sú pripravované z remeselných potravín a surovín iba od miestnych výrobcov. Naším krédom je podpora domácej produkcie. Aj preto tu nenájdete takmer žiadne hotové pokrmy,“ vysvetľuje Renáta Vécsei.
Láska na tanieri
Za cieľ si dávajú oživiť tradície maďarskej kuchyne. „Korením je pritom štipka fine dining, omáčkou je úprimnosť a ako dezert poslúži láska, s ktorou jednotlivé chody pripravujeme. Príprava a konzumácia podávaného jedla je vecou dôvery. Veríme, že také má byť skutočné pohostenie.“