Pstruh s bylinkovou smotanou
Potrebujeme: 2 pstruhy šalotku, soľ mleté čierne korenie 4 PL bieleho vína 2 PL masla 1 PL strúhanky 2 PL nasekaného kôpru a petržlenu 1/8 l smotany škrobovú múčku [ad][/ad] Postup: Pstruhy osolíme a okoreníme, potrieme maslom a posypeme strúhankou.
Potrebujeme:
- 2 pstruhy
- šalotku, soľ
- mleté čierne korenie
- 4 PL bieleho vína
- 2 PL masla
- 1 PL strúhanky
- 2 PL nasekaného kôpru a petržlenu
- 1/8 l smotany
- škrobovú múčku
Postup:
Pstruhy osolíme a okoreníme, potrieme maslom a posypeme strúhankou. Spolu so šalotkou vložíme do pekáča a zalejeme vínom a pečieme asi 15 minút. V smotane rozmiešame polovicu ČL škrobovej múčky, pridáme bylinky a poriadne premiešame. Upečenú rybu preložíme na zohriaty tanier. Podávame spolu s dipom.