Recepty na jednoduché tapas – jedlá na každý večer
Slovo TAPAS sa u nás používa len zriedkavo. Ide o drobné pokrmy, ktoré pochádzajú zo Španielska. Najčastejšie sa podávajú k vínu. My ale môžeme tento krok vynechať a pripraviť si ich aj na bežný večer. Na výber máme množstvo variácií. Ukážeme vám 3 z nich.
Tortilla s hubami
- 150 g sušených húb
- 2-3 PL cesnakového oleja
- 5 vajec
- soľ
- čierne mleté korenie
- olej
Ako prvé si namočíme huby do teplej vody. Scedené ich posekáme na menšie kúsky a pridáme ich do rozšľahaných vajec. Zmes ochutíme a vylejeme na rozpálenú panvicu s olejom. Po chvíľke ju obrátime a necháme dopiecť. Hotovú tortillu nakrájame na malé kúsky a napichneme na špáradlá.
Baklažán v cestíčku
- 1 baklažán
- majorán
- 100g hladkej múky
- 100 ml vody
- soľ
- cesnak
- olej
Baklažán nakrájame na plátky. Osolíme a necháme odležať. Po chvíľke plátky osušíme, potrieme cesnakom a posypeme majoránom. Z múky a vody pripravíme cestíčko. Do neho vkladáme plátky a následne ich vyprážame, až kým nie sú chrumkavé.
Čierne olivy v župane
- 250 g čiernych olív
- 100 g hladkej múky
- 100 ml vody
- olej
Z múky a vody si pripravíme cestíčko ako pri predchádzajúcom recepte. Olivy necháme odstáť vo vode, aby stratili slanosť z nálevu. Následne ich obalíme v cestíčku a vypražíme na oleji. Prebytočného oleja sa zbavíme tak, že olivy osušíme papierovou utierkou.
Foto: Shutterstock