Šampiňón portobello pošteklí chuťové poháriky
Varíme s košickým hotelom Yasmin: Zapečený šampiňón s nivovo-chlebovo-cibuľovou plnkou
V dnešnej časti nášho seriálu, v ktorom približujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, vám predstavíme vynikajúce a sýte teplé predjedlo v podobe špeciálneho zapečeného šampiňónu s lahodnou plnkou.
V kuchyni šéfkuchára Antona Adamčina zvolili na prípravu tohto teplého predjedla takzvaný šampión medzi šampiňónmi – portobello. „Ide o špeciálne veľký druh šampiňóna, preto je vhodný najmä na plnenie,” prezrádza šéfkuchár. Výborne chutí aj ako grilovaný a u vegetariánov je tiež obľúbenou náhradou steakov.
[article slug=”vynimocny-vyvar-ktory-vas-postavi-na-nohy”][/article]Jednoduchý a pritom obzvlášť chutný variant, ktorý nájdete v ponuke Restaurant Café Yasmin, je obohatený o jemnú nivovo-chlebovo-cibuľovú plnku. „Cibuľu v plnke takmer necítiť. Predjedlo podávame bez chleba, keďže chlieb obsahuje už samotná plnka. Servírovaný je na miešanom listovom šaláte, ktorý zvýrazňuje výsledný efekt,” dopĺňa Anton Adamčin.
Plnené šampiňóny sú veľmi obľúbené vo Veľkej Británii i v Írsku, kde ich obyvatelia preferujú najmä ako súčasť raňajok. Íri si ho, napríklad, dopĺňajú typickými fazuľami či slaninou.
(JK)
Foto: veja