Silvestrovská slaná torta
Potrebujeme:
- 1 okrúhly chlieb
- 200 g masla
- sardelovú pastu
- 2 vajcia natvrdo
- 150 g šunky
- tenké plátky syra
- sardinky
- mäkkú salámu
- pečeňovú paštétu
Postup:
Z chleba vyrežte tvar okrúhlej torty a skrojte vrchnú a spodnú časť. Zostatok rozrežte na 6 rovnako hrubých plátkov. Sardelovú pastu vymiešajte s maslom a prelisujte s uvarenými vajciami. Týmto krémom z oboch strán natierajte chlebové pláty (spodný len z jednej strany). Na jeden z natretých plátov ukladajte šunku, na druhý syr, na tretí paštétu, na štvrtý sardinky a na piaty kolieska mäkkej salámy. Prikryte posledným plátom. Tortu stlačte a natrite zvyšným krémom. Povrch ozdobte podľa fantázie.