Skvelá kombinácia slovenskej a mediteránskej kuchyne
V druhej časti nášho seriálu, v ktorom prinášame zaujímavý pohľad na ponuku chutných špecialít košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, si prídu na svoje milovníci delikátneho kuracieho mäsa. Pečené kuracie supreme a vyprážané plnené ryžové gule s paradajkovou omáčkou tiež nájdete v ponuke nového
á la carte menu v Restaurant Café Yasmin.
Spolu so svojím tímom ho zostavil šéfkuchár Anton Adamčin. Podľa jeho slov je kuracie mäso v našich končinách obzvlášť populárne, preto ho nechcel vynechať ani pri tvorbe konceptu nového á la carte menu. Samotný francúzsky pojem „supreme“ vo všeobecnosti znamená tú najlepšiu časť jedla. Pri kuracom supreme teda ide o kuracie prsia s horným stehnom. V kombinácii s netradičnými chrumkavými ryžovými guľami predstavuje toto jedlo skutočný gastronomický zážitok.
„Ide o kombináciu tradičnej slovenskej a zároveň mediteránskej kuchyne. Prsia z oboch strán prudko orestujeme na panvici, aby sa ‚zatiahli‘ a potom dáme do rúry piecť asi na pätnásť minút,“ popisuje jednoduchý postup prípravy šéfkuchár vychýreného košického hotela Anton Adamčin.
Vzápätí pridal postup na prípravu ryžovej prílohy. „Najprv opražíme na masle ryžu spolu so šalotkou, zalejeme bielym vínom, pridáme tymián a bobkový list. Neskôr to podlievame zeleninovým vývarom. Pred záverom pridáme na zjemnenie maslo a nastrúhaný parmezán. Vytvarujeme ryžové gule, ktoré plníme mozzarellou a sušenou paradajkou. Tie potom vypražíme v oleji a obalíme v ryžových vločkách.“ Na spestrenie chuti zvolil šéfkuchár jemnú paradajkovú omáčku s cesnakom, bazalkou a petržlenovou vňaťou.
(JK)
Foto: Veronika Janušková