Tekvicový prívarok
Potrebujeme:
- tekvicu (asi 1,5 kg)
- 200 ml smotany na varenie
- 50 ml oleja
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL octu
- 1 KL soľ, mleté čierne korenie
PL=polievková lyžica, ČL=čajová lyžica
Postup:
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka (z nich sa dá urobiť výborný vývar pridaním koreňovej zeleniny). Očistenú tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle. Tekvicové rezančeky namočíme aspoň na 10 min. do octovej vody a potom ju vytlačíme. Na oleji medzitým urobíme zápražku z múky, ktorú zalejeme smotanou. Keď začne omáčka hustnúť, pridáme tekvicu a premiešame. Dochutíme octom a okoreníme (kto má rád, môže dať aj trochu kôpru).