Výnimočný vývar, ktorý vás postaví na nohy
V dnešnej časti seriálu, v ktorom vám predstavujeme ponuku á la carte menu košického štvorhviezdičkového hotela Yasmin, sa zameriame na polievky. Priblížime vám netradičný balkánsky vývar z hovädzej sviečkovice.
„Do ponuky nového á la carte menu sme tento vývar zaradili ako obmenu klasického kuracieho variantu. Po ťažkej noci vás zázračne postaví opäť na nohy a dobije energiou,“ približuje šéfkuchár Restaurant Café Yasmin Anton Adamčin.
Ako teda pri príprave tejto výnimočnej polievky postupovať? Základom receptu je kvalitné mäso z hovädzej sviečkovice. To zalejeme silným vriacim vývarom, pridáme čerstvý pór a zeler a necháme zmäknúť. Už ho nevaríme. Mäso vo vývare nenechávame príliš dlho, aby nezískalo gumenú konzistenciu. Dochutíme soľou a mletou červenou paprikou podľa chuti.
Výhodou polievky je, že charakteristickú pikantnú chuť si môžete sami regulovať podľa vlastných preferencií. Čerstvé čili papričky sú v reštaurácii servírované v samostatnej mištičke. Prednosťou najemno nakrájaných čili papričiek naložených v kvalitnom olivovom oleji je, že takto pripravené vydržia aj niekoľko týždňov. „Pozor však, časom ostrosť papričiek naberá na intenzite,“ dopĺňa šéfkuchár.
(JK)
Foto: Veronika Janušková