Z jedného hrnca
Potrebujeme:
- 60 dag bravčového stehna
- 20 dag hlávkovej kapusty
- 2 cibule
- 2 žlté papriky
- 2 PL oleja
- 2 PL vegety
- 1 PL solamylu
- 1 PL vody
- * PL=polievková lyžička
Postup:
Mäso nakrájame na rezance široké 0,5 cm. Posypeme ho vegetou, pokvapkáme olejom, postláčame a necháme v chladničke odležať asi 30 minút. Kapustu nakrájame na hrubšie pásiky a sparíme vriacou vodou. Cibuľu nakrájame na kolieska a papriku na rezančeky. Do vymastenej a rozohriatej nádoby dáme mäso a restujeme po dobu 5 – 7 minút. Potom ho zhrnieme na steny panvice, na dno dáme asi 1 – 2 lyžice oleja, pridáme cibuľu a necháme ju dusiť. Prihrnieme mäso, pridáme sparenú kapustu, papriku, dosolíme, zamiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Zahustíme solamylom.
[ad][/ad]