Zemiaková štrúdľa
Potrebujeme: lístkové cesto 500 g zemiakov 2 cibule 1 mrkvu 1 kyslú smotanu soľ, mleté čierne korenie olej [ad][/ad] Postup: Zemiaky nakrájame ako na hranolčeky, mrkvu na drobné kocky.
Potrebujeme:
- lístkové cesto
- 500 g zemiakov
- 2 cibule
- 1 mrkvu
- 1 kyslú smotanu
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Postup: Zemiaky nakrájame ako na hranolčeky, mrkvu na drobné kocky. Osolíme, okoreníme a rozložíme na cesto, ktoré pokvapkáme olejom. Na vrch poukladáme krúžky cibule. Zavinieme, dáme na plech a dobre potrieme olejom zo všetkých strán. Pred dopečením vyberieme z rúry, potrieme smotanou a na 3 minúty vložíme späť do rúry.
[ad2][/ad2]Odporúčané články

Kvietkovci ochutnávajú: tradičné a netradičné jedlá obľúbených dovolenkových destinácií
V rodine Kvietkovcov sa tento rok rozhodli ochutnať kuchyňu obľúbených dovolenkových destinácií. Nie však u nich doma, ale priamo v centre diania – v reštauráciách a malých rodinných podnikoch rozličných miest.

Bravčové stehno na cesnaku
Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna 2 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 PL masla bravčovú masť soľ mleté čierne korenie korenie gyros mletú rascu vodu [ad][/ad] Postup: Mäso osolíme a okoreníme.

Langoše na celý týždeň
Postup: Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte cesto, vložte ho do mikroténového vrecúška a uložte minimálne na 4 hodiny do chladničky.