Žihľavová polievka
Potrebujeme:
- 25 g masla
- 1 nakrájanú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g zemiakov
- 450 g čerstvej žihľavy
- 1l zeleninového bujónu
- 150 ml smotany
- nastrúhaný muškátový oriešok
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a pretlačený cesnak. Osmažíme a pridáme pokrájané zemiaky a nasekanú žihľavu. Prudko opražíme a po 2 minútach prilejeme bujón. Varíme asi 15 minút a necháme vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom, vmiešame smotanu a dochutíme štipkou muškátového orieška. Osolíme, okoreníme, necháme zohriať a podávame napríklad s krutónmi.
[article slug=”desat-receptov-na-polievku”][/article]
