Štýl
Na výlet okolo nádrže Bukovec
Ďalšiu možnosť na pekný výlet v okolí Košíc ponúkajú vodohospodári. Od soboty (4. 7.) totiž sprístupňujú verejnosti hrádzu a cestu popri nádrži Bukovec.
Väčšina ľudí sa vrátila na pracovisko v júni, nie každému to však vyhovuje
Väčšina zamestnávateľov spustila postupný návrat na pracoviská od júna. Najväčšia časť zamestnancov by však najradšej pracovala z domu.
Odvezte sa Ľadovým expresom spoznávať juh Slovenského raja
Mesiace júl a august sú tradične časom oddychu – od školy alebo od každodenného pracovného zhonu. Tohtoročné letné prázdniny však naše cestovateľské plány obmedzuje situácia okolo koronavírusu a cestovanie hore-dole po svete je tak len pre silné povahy.
Morčacie roládky so slaninkou
Potrebujeme: 600 g morčacích pŕs olivový olej provensálske byliny soľ, mleté čierne korenie plátky anglickej slaniny Postup: Z morčacích pŕs nakrájame dlhšie úzke pásiky, hrubé asi ako slanina.
Športové oblečenie pre zdravšie životné prostredie
O zdravšie životné prostredie sa môžete postarať aj športovaním. Presnejšie výberom športového oblečenia. Na správnu kúpu vás nasmerujú tri označenia.
Rezidencia Albelli: dostupné byty pre tých, ktorí si vážia svoj čas
Rezidencia Albelli ponúka pohodlné bývanie v centre Košíc so všetkými službami v pešej dostupnosti. Nebojujte o svoje miesto v malom byte, neutekajte za väčším priestorom na vidiek.
Novinka na Slovensku! Zbavte sa kožných problémov cievneho pôvodu
Po dokonalej pleti túži každý. Nezáleží na veku a ani na pohlaví. Niekedy sa problémy vyskytnú už v detstve, inokedy sa viditeľné nedokonalosti začnú objavovať vekom.
Viete, prečo je konzumácia mäsa dôležitá?
Mäsom sa človek živil už v prehistorických dobách. Dodávalo ľuďom silu, energiu, aj látky pre správny vývin a rast.
Losos s horčicovou omáčkou
Potrebujeme: 2 kúsky lososa 2 PL hladkej múky 100 g masla 1 PL francúzskej horčice 150 ml šľahačkovej smotany soľ mletú červenú papriku mleté čierne korenie citrón Postup: V miske zmiešame múku, korenie, papriku a soľ a obalíme lososa.
Radíme: Deti treba vystavovať slnečnému žiareniu s rozumom
Aj deti potrebujú pobyt na slnku, treba to však robiť s rozumom. „Malé deti v kočíku by vôbec nemali byť cielene vystavené slnku a ultrafialovému (UV) žiareniu, je lepšie sa s nimi zdržiavať v tieni,“ povedal prezident Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti Dušan Buchvald.
Nepodceňujte pitný režim. Počas leta je ešte dôležitejší
Leto a s ním spojené horúčavý či dusno prinášajú veľa zdravotných rizík a môžu spôsobovať kolapsové stavy.
Prieskum: 15-roční majú skúsenosť s tabakom, alkoholom i marihuanou
S fajčením má skúsenosť 40 percent 15-ročných chlapcov a 39 percent dievčat zo Slovenska. S alkoholom má v rovnakom veku skúsenosť 59 percent opýtaných.
Kam na výlet v okolí Košíc?
Počas letných dní sa nám často nechce cestovať celé hodiny za dobrodružstvom, oddychom alebo za okúzľujúcim výhľadom.
Každý štvrtý rodič ponúkne dieťa symbolickým prípitkom
Približne štvrtina rodičov ponúkla svojim deťom vo veku medzi 12. a 14. rokom symbolický prípitok či ochutnanie alkoholu.
Syrovo-brokolicový nákyp
Potrebujeme: 500 g brokolice 300 g strúhaného syru 3 paradajky 5 vajec 100 g údeniny 1 malú cibuľu 3 strúčiky cesnaku soľ mleté čierne korenie muškátový orech 3 PL hladkej múky tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu 1 dcl mlieka PL – polievková lyžica Postup: Brokolicu si uvaríme do polomäkka.
Pešo z Košíc do Bratislavy
Pred Dómom svätej Alžbety sa v sobotu napoludnie začne pochod, ktorý povedie nadšeného pútnika Mateja Rajkoviča až do Bratislavy.
LEKÁREŇ IZIS sa nelúči, len sa sťahuje
Pred piatimi rokmi, keď sme otvorili Lekáreň IZIS na sídlisku Podhradová, sme boli plní eufórie, nadšenia, ale aj strachu.
Nátierka zo zeleného hrášku
Potrebujeme: 150 g čerstvého hrášku 1 malú cibuľu 1 strúčik cesnaku 30 ml bieleho vína 1 PL nastrúhaného tvrdého syra čerstvé mätové lístky extra panenský olivový olej morskú soľ Postup: Cibuľu očistíme, narežeme a osmažíme na olivovom oleji dozlatista.
Hrdinovia bez potlesku
Uplynulé dni poznačené koronavírusom vyniesli na výslnie obetavých ľudí týchto dní, z ktorých sa tak zo dňa na deň stali hrdinovia.
Slivkový koláč s mrveničkou
Potrebujeme: 500 g polohrubej múky 350 ml mlieka 2 PL kryštálového cukru 50 ml oleja 1/2 KL soli Na kvások: 1/2 kocky droždia 1 ČL kryštálového cukru 150 ml mlieka 1 ČL polohrubej múky Na mrveničku: 120 g hrubej múky 60 g práškového cukru 60 g masla 1,5 kg sliviek Postup: Zmiešame ingrediencie na kvások.


