Štýl
Čo treba urobiť pred vyšetrením na ochorenie COVID-19?
Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) pripomína, že pred vyšetrením na ochorenie COVID-19, keď sa vykonáva výter z hrdla a nosa, je potrebné dodržiavať viaceré zásady.
Gastroenterológ: Alkohol zvyšuje riziko rakoviny
Alkohol je karcinogén a zvyšuje riziko mnohých zhubných nádorov. Do akej miery alkohol zvyšuje riziko rakoviny u konkrétneho človeka, určuje napríklad množstvo konzumovanej dávky a pravidelnosť jeho požívania.
Blahodárne účinky pre vašu pleť v podobe malého zázraku
Už nejakú dobu si do raňajkových cereálií pridávate za lyžičku chia semiačok, pretože ste sa dopočuli o ich blahodárnych účinkoch na organizmus?
Poruchami štítnej žľazy trpí približne každý piaty Slovák
Poruchami štítnej žľazy trpí približne každý piaty Slovák. U žien sa problémy „malého telieska v tvare motýľa” vyskytujú päťkrát častejšie ako u mužov.
Ako spoznáte pasívne agresívnych ľudí?
Pasívne agresívnych ľudí stretnete na pracovisku alebo v osobnom živote. Je ťažké ich odhaliť, pretože svoj hnev a nenávisť vedia veľmi dobre maskovať.
Tri tipy na chutné jarné šaláty
Srdce každého záhradkára na jar zaplesá nad pučiacou a kvitnúcou záhradou. Okrem jarných kvietkov však z takmer každého rohu začne vykukovať žihľava či púpava.
Veľkonočný pondelok sa nezaobíde bez tradičnej šibačky a oblievačky
Veľkonočný pondelok je z hľadiska ľudovej tradície významným dňom veľkonočných sviatkov. Neodmysliteľne k nemu patrí šibačka a oblievačka Tradíciu veľkonočného šibania a polievania poznáme vo všetkých slovanských krajinách.
Pozrite si Košice zhora
Netypická Veľká noc aktuálne neponúka veľa možností ako spáliť kalórie zo sviatočných dobrôt. Výlet do prírody je jednou z mála povolených možností na zdravý pohyb.
Kedy dopĺňať magnézium?
Magnézium je súčasťou mnohých enzýmov, pomáha srdcu, svalom, bunkám. Prijímame ho predovšetkým v strave. Tá však musí byť komplexná, vyvážená a správne pripravená.
Čo viete o Veľkej noci? Otestujte sa
Keď sa povedia veľkonočné sviatky, tak mnohým z nás prídu na um stoly prehýbajúce sa od jedla, šibačka alebo polievačka.
Cviklový šalát
Potrebujeme: 3 červené surové stredne veľké cvikly 3 strúčiky cesnaku 200 ml pochúťkovej smotany 1 cibuľu šťavu z 1 citróna soľ korenie Postup: Surovú cviklu ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle (pozor na ruky, budú červené – umyte si ich potom šťavou z citróna).
Dobrodružná cesta z Peru: „Najstresujúcejší bol pocit neistoty, či sa vôbec dostanem domov“
Mladá Košičanka Simona Križanová (25) sa vybrala prvého marca na študijný pobyt do Peru. Ten mal trvať až do konca júla.
Ozdobte si s nami veľkonočné vajíčka
Zdobenie vajíčok má možno tisícročnú tradíciu. Počas veľkonočných sviatkov ich dodnes dávajú dievčatá a ženy ako odmenu oblievačom a šibačom.
Mango guľôčky v kokose
Potrebujeme: čerstvé mangové pyré z 1 manga 100 g kešu orechov (alebo vlašských orechov) 200 g strúhaného sušeného kokosu 100 g strúhaného sušeného kokosu na obaľovanie 10 sušených datlí (alebo ošúpaných mandlí) štipku soli limetku maslo (alebo kokosový olej) Postup: Orechy opražíme na masle.
Máte ponorkovú chorobu? Nájdite si svoj kútik
Koronavírus uzatvoril doma mnohých z nás. Deti, dôchodcov, no i pracujúcich ľudí, ktorí si zvykajú na home office.
Obézni ľudia majú vyššie riziko infekcie koronavírusom
Svetová zdravotnícka organizácia považuje nadhmotnosť či obezitu za rizikový faktor vážneho až kritického priebehu respiračného ochorenia COVID-19, spôsobeného novým koronavírusom.
Košické rúška s dávkou štýlu
Bolo to dávno, čo si ľudia museli zvyknúť na čiapky, rukavice či šály. Ak sa chceli chrániť pred mrazom, jednoducho ich museli nosiť.
Tri jednoduché veľkonočné recepty
Keď už nebudeme môcť šibať a polievať môžeme sa aspoň hostiť. Pripravte si tradičné veľkonočné jedlá. Prinášame vám tri jednoduché recepty, ktoré zvládne aj začínajúca gazdinka.
Privítajte sviatky jari farebnými vencami
Veľká noc je najvýznamnejším kresťanským sviatkom roka. Jej pôvod je však pohanský, pretože sa v tieto dni oslavoval začiatok jari.
Na veľkonočné sviatky si doprajte tradičné dobroty
Na stoly našich domácností prichádzajú počas veľkonočných sviatkov rôzne dobroty. Niektoré sa jedávali tradične v tomto období a niektoré sa pripravujú aj dnes.

