Premeňte zvyšky z prípravy sviatočných jedál na ďalšie chutné pokrmy!
Vianočné sviatky sú už tu a s nimi aj príprava na spoločnú večeru – hostinu. Koláče, medovníky, šalát, kapustnica, ryby, mäso a iné jedlá, po ktorých sa vám len zbiehajú slinky. Ale čo robiť so zvyškami jedla, ktoré ostanú pri príprave týchto pokrmov?
Podľa výskumného strediska Európského Parlamentu ľudia v EÚ ročne vyprodukujú takmer 88 miliónov ton potravinového odpadu. Je naozaj nutné všetky ich vyhodiť? Predstavíme vám niekoľko veľmi jednoduchých receptov, ktoré si viete pripraviť za pár minút a premeniť to, čo vám ostalo, na chutné pokrmy, ktoré si určite zamilujete.
Kokosové guľky
Ak aj vy pečiete zákusky doma a vždy vám ostanú okraje, ktoré možno nevyzerajú práve esteticky, alebo sa len jemne pripiekli, ešte im nie je koniec. Môžete si z nich pripraviť chutné kokosové guľky.
Odrezky a korpusy, ktoré vám ostali, dajte do misky. Pridajte hrozienka, ovocný lekvár podľa chuti, trošku rumu a poriadne to všetko spolu zmiešajte, kým nedostanete tuhšiu hmotu. Keď je hmota spojená, urobte si z nej menšie guľky, jednoducho ich vytvarujte v rukách. Nakoniec guľky obaľte v kokosovej múčke a môžete podávať.