Náš obchodný riaditeľ je v plnej sile
Takúto zmenu by isto privítali viacerí z nás. Obchodný riaditeľ mediálneho domu KOŠICE:DNES sa rozhodol zmeniť svoj život. Aj keď jeho výzva ešte stále nekončí, skvelé výsledky si nie je možné nevšimnúť.
Marko Duditš začal meniť svoj život koncom januára. Vybral si stravovanie podľa zásad Metabolic Balance, ktoré v Košiciach ponúka jediná reštaurácia. To, že sa zveril do rúk odborníkom, neoľutoval ani po prvých meraniach. Za šestnásť dní schudol sedem kíl!
So stratou telesnej hmotnosti sa obvykle spája aj únava. S nabehnutím na zdravý životný štýl pomocou zmeny stravovania sa však obávajte skôr opaku – budete sršať energiou a veľkou chuťou po telesnej aktivite.
Podáva lepšie výkony
„Mám viac energie, naozaj to pociťujem. Po práci sa venujem najmä plávaniu, lyžovaniu a kardio cvičeniam. Moje výkony sa zlepšili. Popri veľkej zmene stravovacích návykov, na ktorú som sa dal, testujem svoju výkonnosť v plávaní klasicky ako na základnej či strednej škole – akú vzdialenosť dokážem preplávať za 12 minút. Za mesiac sám pozorujem, že moja výkonnosť vzrástla podľa meraní o jednu tretinu,“ hovorí M. Duditš.
Okrem úbytku hmotnosti látková premena vplýva aj na kvalitu života. Už v minulom článku sa obchodný riaditeľ priznal, že ho v posledných dňoch prekvapil zdravý spánok. Ako bývalého profesionálneho hádzanára, ktorý niekedy zvládal dvojfázové tréningy, ho tešia aj ďalšie výsledky programu Metabolic Balance. „Stratila sa moja dýchavičnosť. S odstupom času vidím, že nielen výkonnosť šla hore, ale sa aj sýtejšie najem z menšieho množstva jedla, stiahol sa mi žalúdok.“

Nápomocná reštaurácia
Program Metabolic Balance nie je diétou, ale výživovým plánom, ktorý upravuje stravu a metabolické procesy tak, aby uviedol metabolizmus človeka do rovnováhy.V Košiciach ho ponúka reštaurácia HEPPiApple.
Nebyť nej, náš obchodný riaditeľ by túto výzvu vzdal alebo by na ňu ani nepristal. HEPPiApple mu pomáha najmä v tom, že sa nemusí starať o to, čo bude jesť. „Vedia pripraviť denný chod podľa môjho individuálneho plánu. Vďaka susediacim potravinám si viem prípadne aj nakúpiť suroviny. Okrem toho mám možnosť využívať aj fitnes,“ tvrdí.
Dnes má M. Duditš za sebou viac ako mesačnú úpravu stravy. Obáva sa nejakého jo-jo efektu? „Určite nie. Opäť sa zmenili viaceré hodnoty, ako napríklad vnútorný tuk či obvod pása. Teraz začíname korigovať tieto ukazovatele, aby sa postupne stabilizoval metabolizmus. Už teraz viem, že zmena bude pozitívna. So zdravou stravou neprestanem,“ hovorí obchodný riaditeľ mediálneho domu.
Odporúčané články
Prípravy na sviatky, ktoré zahŕňajú varenie, pečenie, nákupy či úpravy darčekov, pre mnohých znamenajú radosti i stres v jednom. To, čo ešte pred niekoľkými rokmi zvládali ľahko, môže po štyridsiatke prinášať nepríjemné komplikácie. V momente, keď otvoria kuchársku knihu alebo sledujú recept na displeji, si často uvedomia, že s ich zrakom nie je niečo v poriadku.
November tradične upriamuje pozornosť na jedno z najčastejších civilizačných ochorení súčasnosti – cukrovku. Svetový deň diabetu, ktorý pripadá na 14. novembra, má za cieľ zvýšiť povedomie verejnosti o tomto ochorení, ktoré podľa odborných odhadov postihuje každého desiateho človeka na svete.

