SOUPCULTURE – Súťažný recept
KRÉMOVÁ KAPUSTOVÁ POLIEVKA
Potrebujeme:
10 dag cibule
20 dag zemiakov
30 dag kyslej kapusty
2 PL oleja
4 dl suchého bieleho vína
4 dl mäsového vývaru
2 bobkové listy
3 klinčeky
5 bobúľ borievky
10 dag mascarpone
Postup:
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky nastrúhame. Kapustu premyjeme podľa chuti. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme kapustu a zemiaky. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme koreniny. Varíme 20 – 25 minút. Z polievky potom odoberieme 2 – 3 lyžice kapusty a aj ostatné korenie a rozmixujeme ju. Primiešajte mascarpone. Ochutíme soľou a korením. Podávame s odloženou kapustu a krutónmi.
PL = polievková lyžica, ČL = čajová lyžička
Odporúčané články
Vrchná časť mosta pri Zemplínskej Šírave je zrekonštruovaná, v lete sa bude pokračovať so spodnou. Ako informuje Košický samosprávny kraj (KSK), v rámci rekonštrukcie pribudne i meteostanica a kamerový dohľad.
Vláda Slovenskej republiky schválila materiál s názvom „Príprava Výzvy Obnov dom mini v rámci komponentu REPowerEU Plánu obnovy a odolnosti SR“, vďaka čomu sa zlepší kvalita ovzdušia v Banskobystrickom a Košickom kraji.
Mesto Košice bude jediným slovenským mestom, v ktorom koordinovane sčítajú ľudí bez domova. Ako samospráva informovala, ide o projekt, ktorý vznikol v rámci iniciatívy EPOCH – Európskej platformy boja proti bezdomovectvu. Financovaný je z grantovej výzvy Európskej komisie.