SOUPCULTURE – Súťažný recept
KRÉMOVÁ KAPUSTOVÁ POLIEVKA
Potrebujeme:
10 dag cibule
20 dag zemiakov
30 dag kyslej kapusty
2 PL oleja
4 dl suchého bieleho vína
4 dl mäsového vývaru
2 bobkové listy
3 klinčeky
5 bobúľ borievky
10 dag mascarpone
Postup:
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky nastrúhame. Kapustu premyjeme podľa chuti. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme kapustu a zemiaky. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme koreniny. Varíme 20 – 25 minút. Z polievky potom odoberieme 2 – 3 lyžice kapusty a aj ostatné korenie a rozmixujeme ju. Primiešajte mascarpone. Ochutíme soľou a korením. Podávame s odloženou kapustu a krutónmi.
PL = polievková lyžica, ČL = čajová lyžička
Odporúčané články
Motoristi jazdiaci cez most pri Pošte 22 na sídlisku Dargovských hrdinov sa už niekoľko týždňov musia vysporiadať s dopravnými obmedzeniami. Kvôli problémom s mostovkou a mostným uzáverom nemôžu využívať všetky jazdné pruhy.
Mesto Košice priťahuje svojou unikátnou atmosférou nielen svojich obyvateľov, ale aj návštevníkov z celej krajiny a okolia. Historické ulice starého mesta sú živým plátnom, na ktorom sa miešajú stopy minulosti s pulzujúcim dneškom.
Po štvorročnej prestávke sa v stredu 1. mája vracia do ulíc mesta Prešov cyklistické podujatie Tour de Prešov. V poradí 8. ročník medzinárodných cestných cyklistických pretekov odštartuje o 13:00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove. Detské preteky, ktoré sú zároveň úvodným kolom Ligy Adriána Babiča, štartujú o 10:00 hod. na prešovskom velodróme.