8 ťažkých hádaniek, ktoré vás zaručene potrápia
Kto nemá rád hlavolamy a hádanky? Z času na čas je fajn si trocha precvičiť svoje mozgové závity. Ak si myslíte, že ste profesionáli v riešení hádaniek, vyskúšajte si týchto 8, ktoré sme si pre vás pripravili.
Poďme na to!
1. Rozprávam bez úst a počujem bez uší. Nemám telo, ale ožívam s vetrom. Čo som?
Odpoveď: Ozvena
2. Mám mestá, ale nemám domy. Mám hory, ale nemám stromy. Mám vodu, ale nemám ryby. Čo som?
Odpoveď: Mapa
3. Čo je vidieť v polovici Marca a Apríla, ale nemôžeme to vidieť na začiatku ani na konci Marca ani Apríla?
Odpoveď: Písmeno R

4. Čo zmizne ako náhle vyslovíte jeho meno?
Odpoveď: Ticho
5. Ako môže byť číslo štyri polovica z piatich?
Odpoveď: IV, rímsa číslica štyri, čo je „polovica“ (dve písmená) slova päť
6. Písmeno A je bratom písmena B. Písmeno B je bratom písmena C. Písmeno C je otcom písmena D. V akom vzťahu je písmeno D s písmenom A?
Odpoveď: Písmeno A je strýko písmena D
7. Patrí to tebe, ale používajú to všetci ostatní. Čo je to?
Odpoveď: Tvoje meno
8. Čo môžeš držať vo svojej pravej ruke, ale nikdy nie v ľavej?
Odpoveď: Svoju ľavú ruku
(rd.com, B.K.)
Odporúčané články
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Návrat do práce po materskej či rodičovskej dovolenke pre mnohé Slovenky znamená nielen osobnú, ale aj ekonomickú výzvu. Podľa prieskumu 365.bank sa až takmer polovica žien po návrate do zamestnania ocitá na rovnakej platovej úrovni ako pred odchodom na materskú, no tretina zarába menej. Vyšší príjem po návrate uviedlo len 15 % opýtaných.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


